U 91. GODINI

Preminuo je scenarist Siniša Pavić, tvorac kultnog filma ''Tesna koža'' i serije ''Bolji život''

Siniša Pavić Screenshot

Pavić je rođen u Sinju 1933., a u Beograd se s obitelji doselio 1938. godine.

Preminuo je scenarist Siniša Pavić koji je bio jedan od najslavnijih scenarista s prostora bivše Jugoslavije, piše Kurir. Preminuo je u Beogradu u 91. godini.

Pavić je rođen u Sinju 1933., a u Beograd se s obitelji doselio 1938. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, 1956. godine.

Pisao je scenarije za neke od najpoznatijih serija, redom velikih hitova, poput "Pozorišta u kući", "Otpisanih", "Vrućeg vetra". Scenarist je i kultnih filmova "Tesna koža" i "Laf u srcu".

Svoje možda i najpopularnije djelo, TV seriju ''Bolji život'', kreirao je krajem 80-ih. Emitirala se sve do početka rata 1991. godine i bila najgledanija serija u cijeloj tadašnjoj Jugoslaviji

Posljednja serija koju je snimio, Junaci našeg doba, emitirala se od 2019. do 2021. godine.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Pogledajte nježnu gestu princa Harryja kojom je raznježio sve prisutne, ovim je opet pokazao da mu je supruga najvažnija!

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Neda Ukraden objavila je rođendansku fotku u kupaćem, izgleda nevjerojatno: ''Koliko mi je ono godina?''

Povezana vijest Celebrity Šuput i Nenada snašle nevolje na odmoru: ''I tako je moj muž izgubio vjenčani prsten...''

Povezana vijest Celebrity Rakitićeva Raquel bila je na posljednjoj utakmici na Poljudu, a društvo joj je pravio Ivanov vjenčani kum!

Povezana vijest Celebrity Nikola Jokić poveo je suprugu u izlazak, a ona je ponosno istaknula već poveći trudnički trbuh pa potvrdila višemjesečna šuškanja!

Povezana vijest Celebrity Evo kako je kći Ene Begović provela tužnu godišnjicu, majka ju je ovdje posljednji put držala u naručju

Povezana vijest Celebrity Ove su hollywoodske zvijezde jedva preživjele snimanja: Pogledajte koje su sve ozljede imali

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS