Legendarni Sergio

Preminuo je jedan od najvećih glazbenika svih vremena, bossa novu popularizirao je u inozemstvu

Sergio Mendes Afp 1/10 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Brazilski glazbenik Sergio Mendes preminuo je u 84. godini, tužnu vijest podijelila je njegova supruga.

Brazilski glazbenik Sérgio Mendes preminuo je u petak u Los Angelesu.

Imao je 83 godine, a tužnu vijest potvrdila je njegova obitelj.

''Njegova voljena supruga Gracinha Leporace Mendes i voljena djeca bili su uz njega'', stoji u priopćenju za CNN.

Dodali su kako se borio s posljedicama koronavirusa.

Bio je jedan od međunarodno najuspješnijih brazilskih umjetnika svih vremena. Popularizirao je glazbu bossa nove u inozemstvu te je snimio više od 35 albuma, od kojih su mnogi postali zlatni ili platinasti.

Trostruki je dobitnik nagrade Grammy, nominiran je za Oscara te je o njemu 2020. godine snimljen dugometražni dokumentarni film.

Njegov bend, Brasil ’66, stekao je svjetsku slavu miješajući sambu s jazzom na jedinstven i inovativan način, osvojivši mnogo obožavatelja u Sjedinjenim Državama i diljem svijeta. Surađivao je s legendama jazza kao što su Cannonball Adderley i Herbie Mann, ali i s Black-Eyed Peasom te Johnom Legendom. Jedan od njegovih hitova je ''Never Gonna Let You Go''.

1/28 >> Pogledaj i ovo +24 Celebrity Evo kako izgleda supruga Mate Bulića, upoznao ju je još kao osnovnoškolac, a posvetio joj je i svoj veliki hit: ''On mene uvijek iznenadi...''

1/29 >> Pogledaj i ovo +25 Celebrity Novi selfie Severine u badiću raspametio pratitelje, dok se ona hvali nakitom, oni ga nisu ni primijetili: ''Seve manipulator!''

Povezana vijest Celebrity Izabel Kovačić pokazala je svoju mamu na društvenim mrežama, a očito je od koga je naslijedila ovakvu ljepotu!

Povezana vijest Celebrity Kate i William objavili su novi oglas za posao, od kandidata očekuju puno, ali spremni su za dogovor oko jedne stvari!

Povezana vijest Celebrity Jacques Houdek obišao je restoran izbornika Dalića, a ovaj posjet nekog je posebno razveselio: ''Moj mali nogometaš...''

Povezana vijest Celebrity Violeta iz Boljeg života priznala da posjećuje estetskog kirurga, ovo su zahvati koje je radila: "Uvijek me je brinulo..."


 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS