Znate li tko je?

Ovo je najbogatija glumica na svijetu, ali njezino ime na prvu vam uopće neće zvučati poznato

Jami Gertz Profimedia 1/27 >> Pogledaj i ovo +16 Galerija

Kada netko spomene pojam najbogatije glumice na svijetu, mnogi će odmah pomisliti na holivudske dive poput Jennifer Aniston, Angeline Jolie, no tu titulu nije dobila nijedna od njih.

Na svijetu postoje brojne uspješne glumice za koje biste rekli da su najbogatije na svijetu, međutim ta titula nije pripala ni Angelini Jolie, ni Nicole Kidman, ni bilo kojoj sličnoj holivudskoj dami.

Najbogatijom glumicom na svijetu proglašena je Jami Gertz, čija se neto vrijednost procjenjuje na 3,2 milijarde dolara.

58-godišnja zvijezda karijeru je započela 1981. ulogom u filmu ''Vječna ljubav'', a otad se pojavila u brojnim filmovima, uključujući ''Izgubljeni dječaci'', ''Twister'', ''The Crossroads'', ''Manje od nule'', ''Quicksilver'' i ''Šesnaest svijeća''.

Osim toga, pojavila se i u hit-serijama ''Seinfeld', ''Susjedi'', ''Moderna obitelj'' i ''To smo mi'', a nedavno je glumila u filmu ''Želim te nazad'' iz 2022.

Međutim, cijelo bogatstvo nije stekla isključivo zahvaljujući glumačkoj karijeri.

Glumica je udana za milijardera i investitora Tonyja Resslera, s kojim je suvlasnica NBA momčadi Atlanta Hawks. Imaju četvero djece, a zanimljivo je da je, kada su se vjenčali 80-ih godina, Jami bila ta koja je prehranjivala obitelj jer je firma njezina supruga propala, no kasnije se oporavio i zaradio milijarde.

Upoznali su se na jednoj svečanoj večeri koju je Ressler organizirao u svom stanu u Los Angelesu. Ona je tada imala 22, a on 27 godina. Biznismen ju je iste večeri pozvao na druženje, a nakon što su otišli na ručak, poslao joj je desetak ruža u svlačionicu malog kazališta na Bulevaru Santa Monica, gdje je tada igrala u jednoj predstavi.

Prije Jami najbogatija glumica bila je Dina Merrill, koja je umrla 2017. godine.

Glumica koju inače zovu najbogatijom i koja je svu zaradu dobila od same glume je Reese Witherspoon s bogatstvom procijenjenim na 440 milijuna dolara.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Ovako to izgleda kad Nives Celzijus uživa na svojoj terasi koju je preuredila: ''Sve ljepša i ljepša!''

1/35 >> Pogledaj i ovo +31 Celebrity Lopez i Affleck se razvode? Sedam tjedana nisu viđeni skupa: ''Ovaj put ne treba Bena kriviti za to!''

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS