Veliki gubitak

Kralj Charles oglasio se nakon smrti velike glumačke zvijezde: "S najljepšim divljenjem njezinim izvrsnim nastupima..."

Maggie Smith - 2 Profimedia 1/30 >> Pogledaj i ovo +19 Galerija

Glumica Maggie Smith preminula je danas u 89. godini, a od nje se oprostio i sam britanski kralj Charles III.

Svijet glume danas ujutro je ostao bez velike Maggie Smith, koja je preminula u londonskoj bolnici u 89. godini života. Sućut obitelji u popodnevnim satima su izrazili njezini kolege glumci, britanski političari i brojni fanovi, koji su je upoznali kroz njezin glumački rad.

Od glumice, koja je trebala navršiti 90 godina za točno tri mjeseca oprostio se i britanski kralj Charles III. putem službenih profila britanske kraljevske obitelji.

"Dok se spušta zavjesa nad nacionalnim blagom, pridružujemo se svima u cijelom svijetu u sjećanju s najljepšim divljenjem i privrženošću njezinim brojnim izvrsnim nastupima, njezinoj toplini i duhovitosti koje su blistale i izvan pozornice i na pozornici", stoji na Instastoryju uz zajedničku fotografiju iz 2016. godine.

Njegova majka, pokojna kraljica Elizabeta II. dala je Smith 1990. godine titulu Dame Britanskog Carstva za svoje zasluge u glumačkom svijetu.

Od ikone britanske glumačke scene oprostio se i njezin kolega iz filmskog serijala o Harryju Potteru Daniel Radcliffe.

"Uvijek ću se smatrati nevjerojatno sretnim što sam mogao raditi s njom i provoditi vrijeme s njom na setu. Riječ legenda se previše koristi, ali ako se odnosi na bilo koga u našoj industriji, onda se odnosi na nju. Hvala ti Maggie", stoji u Radcliffeovoj izjavi.

Prisjetio se njihove suradnje na snimanju filmova o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu: "Sjećam se da sam bio nervozan što sam je upoznao, a onda me ona odmah opustila. Bila je nevjerojatno ljubazna prema meni na tom snimanju, a onda sam imao dovoljno sreće da nastavim raditi s njom još 10 godina na filmovima o Harryju Potteru. Mogla je zastrašiti i šarmirati u istom trenutku i bila je, kao što će vam svi reći, iznimno duhovita."

O njezinoj karijeri možete pročitati OVDJE.

Brojni kolege objavili su divne posvete preminulo Maggie Smith, o čemu možete pročitati OVDJE.

1/12 >> Pogledaj i ovo +8 Celebrity Zbog uskih kupaćih hlačica, brat Travisa Kelcea postao hit na internetu: "Opasno je nositi oružje poput... ovoga!"

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Seve se javila s Markovog trga u čizmama koje ne bi bile svačiji izbor, ekipa joj piše: "Ja ću biti prvi volonter!"

Naš uspješni jedriličar i supruga ekskluzivno za In Magazin o svom nimalo tradicionalnom vjenčanju koje se odvilo nakon OI: ''Sve je bilo u našem stilu''

Jeste li znali za mlađeg brata Željka Joksimovića? Jako mu sliči, ali vodi tešku bitku sa zdravljem

Povezana vijest inMagazin Sin pokojnog Branka Cikatića nastavio je ono čega se njegov otac uvijek bojao: ''Nikad mi nije dao da idem u dvoranu...''

Povezana vijest Celebrity Udala se pjevačica za koju se samo prije mjesec dana saznalo s kim je u vezi!

Za zgodnu srpsku pjevačicu ljeto još nije gotovo: Za rođendan se brčkala na plaži, a evo i tko joj je tamo pravio društvo

Aleksandra Dojčinović o usklađivanju majčinstva u petom desetljeću i posla: ''Obitelj je jedan tim, ako to funkcionira...''

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS