Zna li da su zabranjeni?

Kontroverzni srpski reper hvalio se restoranskim specijalitetom iz našeg mora, no ovime bi mogao gadno prekršiti hrvatski zakon!

Desingerica Instagram 1/25 >> Pogledaj i ovo +14 Galerija

Srpski reper Designerica otkrio je da jede prstace u jednom restoranu u Srbiji, ali ovo bi ga moglo skupo koštati.

Kontroverzni srpski reper Dragomir Despić, poznatiji kao Designerica, često privlači pažnju, ali i osude svojim nastupima.

U medije je opet dospio zbog posljednje objave kojom se pohvalio. Na Instagramu je objavio video iz restorana i pokazao kako jede prstace, školjkaše koji su u Hrvatskoj strogo zaštićeni.

Zbog tog videa naišao je na brojne osude, ali ime restorana u kojem je jeo nije otkrio.

Naime, vađenje prstaca u Hrvatskoj je zabranjeno zbog uništavanja obale.

Još 1995. donesen je zakon kojim je zabranjeno izlovljavanje prstaca, njihovo stavljanje u promet, izvoz i trgovinu. Prema novom Zakonu o morskom ribarstvu zbog prstaca se prepisuju zatvorske kazne, od 6 mjeseci do 5 godina.

Predviđaju se i novčane kazne za prekršaj pravnoj osobi koja lovi, posjeduje ili stavlja u promet prstace na teritoriju RH ili ako ih izvozi u inozemstvo.

Nakon uvođenja zakona, krivolov se smanjio, ali i dalje postoji.

1/27 >> Pogledaj i ovo +23 Celebrity Sonja Kovač otkrila je tajnu fantastične linije samo tri mjeseca nakon poroda: ''Odgovor na vaše pitanje je...''

1/33 >> Pogledaj i ovo +29 Celebrity Seve nakon koncerta skinula crnu haljinicu, imalo se što vidjeti: ''Kad misle da je lako biti Severina!''

Povezana vijest Celebrity Kontroverzni srpski pjevač završio u bolnici nakon što je publiku gađao jajima i ribao sir po njihovim glavama

Povezana vijest Celebrity Srpski pjevač koji izaziva burne reakcije opet je zgrozio novom izjavom: "Žena ne voli kad pljujem ljudima u usta, a roditelji su mi velika podrška..."

Povezana vijest Celebrity Kolinda podijelila fotku sa suprugom Jakovom iz Pariza, ali pozornost je ukrao natpis na njezinoj majici, podsjeća li vas na nekoga?

Povezana vijest Celebrity Thompson uoči nastupa u Dugopolju objavio: "Na pozornicu se vraća mač!"

Povezana vijest Celebrity Austrijski milijarder preminuo samo dva mjeseca nakon što se oženio šestom ženom, glumica je bila mlađa od njega 49 godina!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS