"sve ima svoje čari"

Gledamo je kao ambicioznu sanjarku i odvjetnicu u seriji u "Dobru i zlu", a tko je Tereza u stvarnom svijetu?

Dora Dimić Rakar - 4 Nova TV 1/5 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Dora Dimić Rakar je mlada glumica koju trenutno gledamo kao Terezu u seriji "U dobru i zlu", a sve o sebi je otkrila u intervjuu za portal.

Dora Dimić Rakar jedna je od zvijezda nove serije "U dobru i zlu", u kojoj tumači Terezu, uspješnu odvjetnicu, koju često angažiraju poznate osobe i Nikinu blisku prijateljicu. Ona je ambiciozna sanjarka koja zna biti prgava i neumoljiva kad se netko dirne u njezine stavove i odluke, a otkrila nam je kako je reagirala kada je saznala da je dobila ulogu u seriji.

"Bila sam sretna što ću surađivati s ljudima. S nekim do sad još nisam surađivala i veselila sam se tom novom iskustvu, a s onima s kojima jesam surađivala veselila sam se surađivati ponovno", izjavila je Dimić Rakar, opisujući Terezu kao otkačenu odvjetnicu koja se vratila iz Londona u Zagreb te voli svoj posao i ozbiljno ga shvaća.

Dora je mlado ime na našoj sceni, no iza sebe ima već nekoliko uspješnih uloga, što u domaćih, što u stranim produkcijama. Kakvi su joj ciljevi za budućnost i sanja li da se nađe u Hollywoodu?

"Cilj mi je razvijati stare i nove vještine i projekte. Trudim se ne gledati predaleko u budućnost upravo zbog prirode ovog posla. Glumac nikad ne prestaje raditi i zbog toga se trudim religiozno proučavati teme koje me zanimaju, projekte koje radim i koji mi bude interes, a usput pokušavam i preživjeti", poručila je Dimić Rakar, otkrivši tko su joj uzori: "Uzor mi je moja generacija umjetnika - glumaca, pisaca, glazbenika, likovnjaka.. Scena je prepuna neke nove energije, a ja pokušavam upiti što više mogu."

Ostvarila je uloge u kazališnim predstavama, filmovima ili serijama, pa je otkrila gdje joj je draže glumiti, a što voli pratiti.

"Sve ima svoje čari. Uživam na snimanjima, ali uživam i na sceni pred publikom. Gluma je posao koji obuhvaća razne segmente i sretna sam da imam priliku doživjeti kazalište, film, ali i radio", izjavila je Dora. Ujedno je otkrila i savjet za sve koji se misle baviti glumom: "To je zanat koji se trenira i uči. Ne postoji objektivno najbolji glumac, niti možemo odjednom pokazati što sve čuči u nama. Poručila bih im da treniraju strpljivost, znatiželju i da je u redu postavljati pitanja i ne imati odgovor na sve. Biti glumac djelomično je prihvaćanje da konstantno krećeš ispočetka."

Svoj ljubavni status će zadržati za sebe, a kako bi se opustila, ide u prirodu, šeće psa i kuha. No tko joj je bio najveća podrška i od koga je naslijedila talent?

"Obitelj je bila sidro koje me uvijek vraćalo u realnost što mi je zapravo bila najveća podrška", ne krije Dora.

Kao pripadnica mlađe generacije, dala je svoje viđenje kako mlade privući domaćim serijama: "Treba ponuditi sadržaj koji ih se tiče. U brzini današnjeg svijeta teško je raditi umjetnost, ona ne trpi rad bez proučavanja i istraživanja. A za to vrlo često nemamo vremena niti uvjeta."

Osim u seriju "U dobru i zlu", Dora tumači glavnu ulogu u kazališnoj predstavi "Ja sam Akiko". Po čemu je ta predstava posebna?

"Predstava otvara razne teme, pa čak i one o kojima nekad ne želimo razgovarati, bez obzira jesmo li odrasli ili djeca. Poetična je i prilazi temama s neke druge, više emotivne nego razumske strane. Bavi se temom slobode, osjećaja, ljubavi..a te teme nemaju godine - baš kao Akiko", izjavila je Dora, otkrivši što bi bila da se ne bavi glumom: "Možda menadžer glumcima na ovim područjima? Znam da bi meni dobro došao, a nisam jedina. Ili možda kuharica? Svakako bih se bavila nečim dinamičnim."

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Visoki prorez na haljini Sandre Bagarić nije mogao proći neopaženo, vidno raspoložena prošetala je centrom u društvu supruga

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Franka Batelić snimljena u opuštenom izlasku sa sinom, evo što mu je pjevačica kupila tijekom šetnje subotnjom špicom!

Povezana vijest Celebrity Tužna vijest u glazbenom svijetu, u 39. godini preminuo jedan od omiljenih DJ-ja

Povezana vijest Celebrity Danijela Dvornik žestoko oplela po modernim vezama: "Kad vam frajer kaže da ima puno posla..."

Povezana vijest Celebrity Ecija Ivušić pohvalila se preslatkim fotkama sa sinčićem pa otkrila na koga sliči: "Baš je premeden!"

Povezana vijest Celebrity Hana Huljić ni u trudnoći ne odustaje od posla koji voli, svi su na najnovijoj fotografiji primijetili ono očito!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS