slavi okrugli rođendan

Ona je najpoznatija Hrvatica u Holywoodu, debitirala je u kultnom filmu s Tomom Cruiseom, glumila je Bondovu suparnicu, a gledali smo je i u Zapravo ljubav!

Ivana Miličević Profimedia 1/19 >> Pogledaj i ovo +8 Galerija

Ivana Milićević rođena je u Sarajevu u obitelji hrvatskih korijena, a s 5 godina je odselila u SAD, gdje je kasnije izgradila uspješnu glumačku karijeru.

Holivudska glumica hrvatskih korijena Ivana Miličević slavi okrugli 50. rođendan.

Ivana je rođena 26. travnja 1974. godine u Sarajevu, u obitelji hrvatskog podrijetla, kao kći domaćice Tonke i radnika u klaonici te privatnog poduzetnika Damira Miličevića. Kada je navršila pet godina, njezina se obitelj preselila u SAD, točnije u Detroit, gdje je i odrasla.

Svojim roditeljima nedavno je posvetila i objavu na Instagramu povodom njihove 50. godišnjice braka u kojoj ih je na hrvatskom nazvala "mama" i "tata".

U Hollywoodu je debitirala 1996. godine, u kultnom filmu "Jerry Maguire" s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi, a zatim je ostvarila zapažene uloge i u filmovima "Zapravo ljubav" te "Casino Royale" iz franšize o Jamesu Bondu, u kojem je glumila fatalnu negativku Valenku. Pojavila se i u serijama "Čarobnice" i "Buffy", a 2019. je u Zagrebu snimila i seriju "Protuudar".

Ivana nije jedina poznata osoba u svojoj obitelji. Njezin brat Tomislav je gitarist u rock-bandu 30 Seconds to Mars, čiji je frontman glumac Jared Leto. S bratom je jako vezana, a posebice otkako je 2016. godine preminuo njihov mlađi brat Filip.

Glumica je prvi put postala majka u 43. godini, kada je sa suprugom Paddyjem Hoganom dobila sina Phoenixa Jedija Hogana, koji im je i jedino dijete. Par je u braku od 2018. godine, a vjenčali su se na brodu u Miamiju. Prije nego što su započeli vezu, poznavali su se dugi niz godina.

Povezana vijest inMagazin Tko je sve naše gore list? Pogledajte koje slavne holivudske face vuku hrvatske korijene!

"Upoznali smo se prije sedamnaest godina na tulumu, njemu je bilo 19, a meni 28 godina. Već ta da se moglo vidjeti da postoji neka iskra među nama, ali bilo smo premladi za nešto ozbiljnije. S vremena na vrijeme bismo se čuli, no nismo pomišljali na vezu, on je imao svoje cure, ja svoje dečke. A kako me osvojio? Kada je čuo da sam sama, nazvao me i pitao osjećam li nešto prema njemu. Odgovorila sam potvrdno i on je odmah doletio u Los Angeles. Kada se pojavio na mojim vratima, znala sam da je to – to. Možemo mi cure govoriti sebi svašta, ali zapravo vrlo dobro znamo kada nam se netko doista sviđa i kada je toj osobi jako stalo", ispričala je 2020. za Gloriju.

Kako je Ivana izgledala u nekim od svojih najpoznatijih uloga, prisjetite se u našoj galeriji. 

1/28 >> Pogledaj i ovo +24 Celebrity Veliko slavlje u obitelji Luke Modrića, nogometaš ne može biti ponosniji: "Srećo moja!"

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Ovako Kolinda tretira skupe modne dodatke, torbicu od čije će vam se cijene zavrtjeti elegantno je položila na pod!

 

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS