TRAGIČNA SUDBINA

Smrt ove divne glumice šokirala je regiju, njezinu ljepotu o kojoj se pričalo uništile su brojne ovisnosti

Sonja Savić (Foto: Youtube Screenshot) Youtube Screenshot 1/4 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Sonja je u svijet glume ušla sa 16 godina, a četiri godine kasnije diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Beogradu.

Srpska glumica Sonja Savić ostavila je trag u brojnim filmovima na bivšem jugoslavenskom prostoru, a mnogima je bila omiljeno lice dok njezin život nisu obuzele razne ovisnosti. Ovih dana Sonja bi proslavila 63. rođendan, a preminula je 2008. godine.

Rođena je u Čačku, a u blizini je njezina rodna kuća, koja je pretvorena u izložbeni prostor kako bi se odala počast preminuloj umjetnici. U njoj su smješteni njezini privatni predmeti. Fotografije možete pogledati OVDJE.

Projekt o umjetnici nosi naziv ''Sonjin septembar''.

''Cilj nam je kroz sve te predmete pokazati Sonjinu veličinu. Naša je misija prikazati njezin alternativni stil i film, ali i čitavu alternativnu kulturu koju je predstavljala'', rekao je za RINU Predrag Živković, kustos umjetničke galerije Nadežda Petrović, u čijem se sklopu nalazi i Zavičajna kuća Sonje Savić, prenosi Blic.

''U njezinoj spomen-sobi imamo njezine privatne predmete koje je koristila. Tu su njezin kinoprojektor, jedna kamerica, fotoaparat, klavir i violina. Sonja je završila i glazbenu školu i uistinu je bila veliki umjetnik i velika duša koja se rijetko sreće'', dodao je Živković.

Sonja je u svijet glume ušla sa 16 godina, a četiri godine kasnije diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Beogradu. Vrhunac slave postigla je početkom 80-ih godina, tijekom kojih je snimila pet filmova koji su obilježili jugoslavensku kinematografiju, a osvojila je i brojne nagrade, poput one na Venecijanskom festivalu.

Više o njezinoj ulozi u jugoslavenskoj kinematografiji pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, samo nekoliko dana poslije rođendana, 23. rujna 2008. godine glumica je pronađena mrtva u stanu svojih roditelja. Njezin partner pozvao je liječnike, koji su ostali šokirani prizorom koji su zatekli.

Sonja je okružena iskorištenim špricama ležala na podu u prostoriji u kojoj je jedini namještaj bio madrac.

Njezina tragična smrt obišla je regiju, ali tužno je da glumici na sprovod nije došao nitko od kolega.

Glumu je prije smrti potpuno zanemarila, a u jednom je intervjuu izjavila kako bi voljela umrijeti kratkom i veselom smrću.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Martina Tomčić zasjala u žutom outfitu dostojnom Hollywooda, imala je poruku za gledatelje!

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Zvijezda naše serije pozirala je bez trunke šminke, evo kako izgleda kad nije sređena za ulogu Petre!

Slavonac poslije izvedbe u Supertalentu postao zvijezda društvenih mreža, svi ga hvale: ''Ovakvo nešto majka rijetko rađa!''

Meghan i Harry pod istragom! Čeka se njihovo očitovanje, ovime su samo dodatno potaknuli šuškanja

Udala se kći Michaela Schumachera: Gosti su dobili jednu strogu zabranu, a sve zanima jedno

Povezana vijest Celebrity Razvodi se jedan od najpoznatijih srpskih voditelja nakon 18 godina braka, već je povukao i jedan drastičan rez?

Povezana vijest Celebrity Najmlađi sin Davida Beckhama u vezi je s 9 godina starijom brinetom, bila je i model njegovoj slavnoj mami

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS