spremaju neočekivani duet

Dean Dvornik o dolasku u Daleku obalu, drami s Hrepom i povratku iz Amerike: "Ja bih se vratio, ali još ne mogu"

Dean Dvornik Nikola Brboleza/Cropix 1/18 >> Pogledaj i ovo +7 Galerija

S Deanom Dvornikom razgovarali smo na Splitskom festivalu, gdje se predstavio kao solo izvođač, a ispričao nam je i sve o svojim planovima s Dalekom obalom te je najavio i jedan njihov neočekivani duet.

Nakon što s doznalo da je postao novi pjevač Daleke obale, Dean Dvornik samostalno se predstavio na 64. Splitskom festivalu s pjesmom "Ista ko prije".

Dean je prošle godine na istom festivalu nastupio u revijalnom dijelu, a evo zašto se ove godine odlučio natjecati.

"Imao sam dobru pismu, prijatelj sam sa Stivijem", kaže nam Dean koji je dolazak na Splitski festival isplanirao prije nego što su ga pozvali u Daleku obalu. "Inače ne bih" ističe.

Otkrio nam je i da uskoro izlazi nova pjesma Daleke obale, a radi se i o pomalo neočekivanom duetu.

"Već smo snimili, sad čekamo da završimo zadnji miks, to su sad oni zadnji dodiri, pisma će biti gotova ovi mjesec i to je duet s Lidijom Bačić", najavio je Dean.

"Nju smo izabrali jer je ona vrhunska pjevačica i to će ljudi čuti. Ja nju znam još kao malu, ona je sa mnom nastupala kad smo svirali za Dina, to je rođena pjevačica", pojasnio je.

Nakon što je u IN magazinu najavljeno da se daleka obala vraća i da je Dean novi pjevač, bivši član i jedan od osnivača grupe Boris Hrepić Hrepa žestoko ih je prozvao na društvenim mrežama, pa smo upitali i Deana kako to komentira.

"Ja njihove unutarnje stvari ne znam, niti se želim miješat, to oni neka među sobom rješavaju, ja sam dobar i s jednim i s drugim", govori.

Priznao nam je i da je očekivao poziv Zorana Ukića da dođe u Daleku obalu.

"Ja sam ženi svojoj rekao Ukić će zvati za tri dana, čim sam čuo da su se raspali. Ja s Ukićem i s njima surađujem već od devedeset i neke, kad sam im svirao pismu 'Nema te', pa samo onda svirali zajedno u The Obali i napravili izvanredan album. Tu smo bili Hrepa, Ukić i ja. Pa sam im onda radio i par spotova, i za Daleku obalu jedan animirani, za ovu novu postavu što se sad raspala, i kad je Ukić svirao u Diogenu, isto smo imali jedan duet. Tako da smo mi stalno isprepleteni i volimo radit jedan s drugim", ispričao nam je.

Dean nam je natuknuo i što Daleka priprema nakon dueta s Lidijom Bačić.

"Iza ove pisme spremamo totalnu suprotnost. Ova prva je recimo pop, ali sljedeća je totalno kontra, u stilu Daleke obale iz ranog djetinjstva", najavio je.

S obzirom na njegov novi angažman u Hrvatskoj, zanimalo nas je i vraća li se zbog toga iz Amerike, gdje već godinama živi.

"Ne, ja se još ne mogu vratit. Ja da se mogu vratit, ja bih se vratio, ali moram sad u Americi bit još jedno vrijeme dok ne riješim državljanstvo, a onda mogu izbivat koliko god hoću", priznaje.

Ne odustaje ni od vožnje kamiona, čime se tamo bavi.

"Ja i dalje nastavljam sa svojim Bosancima vozit kamione. To su moji prijatelji, to je moja druga familija i mi se svaki dan čujemo. Jedan put sam im zapiva i nikad više", govori kroz smijeh.

Deana su na Splitskom festivalu došli podržati njegovi najmiliji.

"Tu su mi sin i žena", rekao nam je, pa se pohvalio i svojim sinom.

"Sin svira klavir, on je talentiran strašno, sve petice ima i u šokoli", ponosan je na svojeg nasljednika, koji potvrđuje da je Dvornikovima glazba jednostavno u genima.

"Supruga se ne bavi glazbom, ona je profesorica", rekao nam je Dean.

Za kraj se osvrnuo i na sam festival, a iz iskustva već zna da pobjeda i prve reakcije publike nekad stvarno ne moraju puno značiti.

"Sve je na pjesmi i u vremenu. Inače volim uvijek reći da je 'Samo za nju' dobila sedam glasova publike", zaključio je Dean.

Povezana vijest inMagazin Daleka obala u novoj postavi, Dean Dvornik postao njihov pjevač: Evo zašto se opet uhvatio mikrofona!

Povezana vijest Zanimljivosti Znate li tko je Danijeli Dvornik darovao kuću na Braču? "Nisam razmišljao o novcu, učinio sam to bez ikakve naknade!"

Povezana vijest Celebrity Emotivni Dean Dvornik prisjetio se riječi koje je uputio bratu nakon nezaboravnog nastupa: "Rekao sam mu...''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS