izvedba o kojoj se još priča

Njegovo tužno lice obišlo je svijet, ali ovaj mladić može se pohvaliti i uspjehom koji je s njim slavila cijela Francuska!

Alexandre Kantorow - 3 Screenshot 1/7 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Pijanist Alexandre Kantorow bio je tema medija nakon otvaranja Olimpijskih igara, a ovaj mladić može se pohvaliti i jednim velikim uspjehom.

Pijanist Alexandre Kantorow nastupio je na otvaranju Olimpijskih igara kad je nakon nastupa obišao društvene mreže.

Naime, njegovu fotografiju proglasili su najtužnijom jer je cijelu izvedbu svirao po pljusku, a izraz lica dao je do znanja da mu je to itekako pokvarilo nastup.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Ipak, sve je odsvirao do kraja i oduševio javnost, ali osim nastupom na otvaranju Igara, Alexandre se može pohvaliti još jednim velikim uspjehom.

Naime, Alexandre Kantorow bio je prvi Francuz koji je osvojio prvu nagradu na Natjecanju Čajkovski, najprestižnijem međunarodnom natjecanju instrumentalista. Imao je 22 godine, a njegov uspjeh tada se slavio u cijeloj Francuskoj.

Bilo je to 2019., a samo godinu dana kasnije osvojio je Victoire de la musique classique, odličje koje je dobio i 2024. godine.

Ovaj pijanist rođen je u Clermont-Ferrandu. Sin je Jean-Jacquesa Kantorowa, nekadašnjeg simboličnog dirigenta Orchester d'Auvergne i engleske violinistice Kathryn Dean. Njegova se obitelj preselila u parišku regiju kad je imao dvije godine.

Zanimljivo je da ga ugledni američki časopis Fanfare zove i reinkarniranim Lisztom dok ga drugi časopis posvećen glazbi Gramophone opisuje kao virtuoza koji diše vatru s poetskim šarmom.

No jedno je sigurno, pred ovim je mladićem još puno nagrada i uspjeha.

1/29 >> Pogledaj i ovo +25 Celebrity Svi se pitaju što se dogodilo Zorici Kondži na koncertu u čast Oliveru: ''Ovo me baš šokiralo, je l' ovo uopće moguće?''

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Franku Batelić nemamo često prilike vidjeti u badiću, ali ovog puta napravila je iznimku dok je s Ćorlukom uživala na odmoru

Povezana vijest Celebrity Jedna od naših najuspješnijih i najljepših sportašica ima hobi za koji rijetki znaju: ''Moja velika strast već nekoliko godina''

Povezana vijest Celebrity Lepa Brena ispričala anegdotu s našim Oliverom pa otkrila gdje ga je srela posljednji put: "Našalila sam se, a on je..."

Povezana vijest Celebrity Mladi hajdukovac zaručio se s tajanstvenom djevojkom: Par čeka i bebu, a raskošni prsten ukrao je svu pozornost!

Povezana vijest Celebrity Vesna Dragojević oglasila se nakon emotivnog koncerta Oliveru u čast: ''Ja mislim, od svih ovih godina...''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS