Prošla u finale

Tko je djevojka zbog koje se strahovalo na Eurosongu? Bila je velika zvijezda u Rusiji, a evo kad se vratila u Izrael!

Eden Golan Eden Golan Profimedia 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Eden Golan Eden Golan - 12 Eden Golan - 11 Eden Golan - 10 Eden Golan - 9 Eden Golan - 8 Eden Golan Eden Golan - 7 Eden Golan - 6 Eden Golan - 5 +4 Eden Golan - 4 Galerija

Predstavnica Izraela Eden Golan izazvala je zanimanje gledatelja Eurosonga nakon svojeg nastupa u drugom polufinalu, a izborila je i mjesto u finalu.

Izraelska predstavnica Eden Golan (20) privukla je veliku pažnju u drugom polufinalu Eurosonga u kojem se predstavila pjesmom "Hurricane".

Nastupila je 14. po redu, a tijekom njezine nastupa iz miješali su se zvižduci negodovanja i pljesak publike.

Eden je izborila i svoje mjesto u finalu Eurosonga, a ostale finaliste iz drugog polufinala doznajte OVDJE. 

Je li Izrael zaslužio mjesto u finalu Eurosonga 2024.?

  • Da, dobili su dovoljno glasova za prolazak u finale
  • Ne, nisu smjeli ni sudjelovati

Ukupno glasova:

Na generalnoj probi atmosfera je bila puno gora. Publika ju je izviždala i uopće nije bilo aplauza, a snimka s probe proširila se i društvenim mrežama.

Pogledaji ovo Eden Golan - 12 Celebrity Pogledajte reakciju publike zbog izraelske predstavnice na generalnoj probi Eurosonga, snimka se širi društvenim mrežama!

Ranije je izjavila kako se nada da će njezin nastup pomoći ujedinjenju ljudi.

"Ovo je vrlo važan trenutak za nas, posebno ove godine", rekla je za Reuters u ovotjednom intervjuu. "Osjećam se počašćenom što imam priliku biti glas svoje zemlje."

Europska radiodifuzna unija (EBU), organizator natjecanja, odoljela je pozivima da Izrael bude diskvalificiran, ali je zatražila od Izraela da izmijeni tekst svoje originalne pjesme "October Rain", koja evocira napad Hamasa.

Pogledaji ovo Eurovizijski trofej - Netta, 2018. Zanimljivosti Zašto Izrael uopće sudjeluje na Eurosongu? Prva su neeuropska zemlja koja je primljena na ovo natjecanje, a pobijedili su čak četiri puta!

"Bila sam pomalo šokirana kada Europska radiodifuzna unija nije odobrila pjesmu. Ne mislim da je prva verzija bila politička", rekla je Golan. Neki od spornih izvornih stihova glasili su "Nema više zraka za disanje" i "Svi su bili dobra djeca, svi do jednog", i smatralo se da govore o žrtvama napada Hamasa.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli EDEN GOLAN (@golaneden)

Od same prijave na Eurosong, Eden je doživjela niz neugodnih situacija, pa čak i prijetnje smrću.

Eden je inače rusko-izraelska pjevačica, koja je započela karijeru kao djevojčica te je sudjelovala i na dječjem Eurosongu 2015. godine.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli EDEN GOLAN (@golaneden)

Rođena je u Kfar Sabi u Izraelu, a kad joj je bilo šest godina, s roditeljima je preselila u Moskvu, gdje je njezin otac radio. U Moskvi je provela 12 godina, a s roditeljima se vratila u Izrael prije dvije godine, zbog ruske invazije na Ukrajinu. Prije invazije, u Rusiji je bila je i velika pop-zvijezda.

Svoje mjesto na Eurosongu zaslužila je pobjedom na izraelskom izboru "Zvijezda u usponu” u veljači. Tada je nastupila okružena praznim stolicama i s pribadačom za žutom trakom te je posvetila finalno izvođenje taocima koje je Hamas oteo 7. listopada.

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Helena Paparizou - 3 Helena Paparizou - 2 Helena Paparizou - 1 Helena Paparizou - 5 +20 Helena Paparizou - 6 Celebrity Jedna od najvećih eurovizijskih zvijezda vratila se na pozornicu koja ju je proslavila, publika u deliriju!

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Stanje na kladionicama tijekom drugog polufinala Eurosonga 2024. Stanje na kladionicama na dan drugog polufinala Eurosonga 2024. Nemo - 12 Nemo - 10 +15 Nemo - 9 Celebrity Promijenilo se stanje na kladionicama, evo koliko šanse Švicarska ima za pobjedu nakon nastupa njihovog predstavnika!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene