Neki idu baš u krajnost

Od čokoladnog Charlesa do kraljevskog toaletnog papira: Pogledajte na kakve sve načine Britanci pokušavaju unovčiti krunidbu!

Kralj Charles III. Kralj Charles III. Afp 1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Voštana figura kralja Charlesa III. Čokoladni kralj Charles III. Kralj Charles III. od Lego kockica Krunidba kralja Charlesa Kralj Charles i Camilla - 2 Kralj Charles, Camilla Kralj Charles i Camilla - 3 Kralj Charles i Camilla - 1 Kralj Charles i Camilla Parker Bowles Kralj Charles III. +14 Kralj Charles III. - 1 Galerija

Heklane figurice na temu krunidbe, Charles od Lego kockica i čokolade te kraljevski kečap samo su neki od proizvoda koji se trenutačno mogu naći u Velikoj Britaniji.

Stanovnici Velike Britanije s nestrpljenjem i ushitom spremaju se za veliki dan, krunidbu Charlesa III., koja će se održati u Londonu 6. svibnja. Mnogi u tome vide priliku za zaradu, a neke su tvrtke i pojedinci uveli različite promjene u način poslovanja. Evo nekih:

Pogledaj i ovo Princ Harry evo koji je plan za njega! Princ Harry konačno se pojavio u Londonu, a način na koji je doputovao nitko nije očekivao!

Heklane figurice na temu krunidbe

Pleteni vuneni ''grijači'' za poštanske sandučiće ponovno su se sporadično počeli pojavljivati diljem zemlje. Vrh sandučića krase heklane figurice na temu krunidbe.

"Untangled Haydock", grupa koja promiče dobrobit društvenog heklanja, okitila je nekoliko crvenih poštanskih sandučića svojim ručnim radovima koji predstavljaju prizore iz života kraljevske obitelji.

Krunidba u Lego kockicama

Legoland Windsor izradio je minijaturnu scenu krunidbe s figuricama kralja i kraljice u Buckinghamskoj palači, repliku zlatne kraljevske kočije i nedjeljnoga krunidbenog koncerta.

"Trebale su nam ukupno oko 32.000 Lego kockica", rekla je Paula Leighton, zadužena za instalacije.

I trgovina igračaka Hamley's, koja se nalazi u središtu Londona, izradila je Charlesovu repliku od popularnih plastičnih kockica.

Voštane figure članova kraljevske obitelji

Muzej voštanih figura Madame Tussauds ponovno je izložio lutke koje prikazuju kraljicu suprugu Camillu, kralja Charlesa, princa Williama i njegovu suprugu Catherine, princa Harryja, kraljicu Elizabetu II. i princa Philipa.

Voštane figure uklonjene su u listopadu 2022. nakon što su prosvjednici protiv klimatskih promjena Charlesa namazali veganskom čokoladnom tortom prelivenom pjenom za brijanje.

Čokoladni Charles III.

Brend slatkiša Celebrations izradio je za Mars-Wrigley UK Charlesovu bistu u prirodnoj veličini. Izrađena je od više od 17 litara otopljene čokolade i od gotovo 2900 minijaturnih čokolada.

"Sličnost je nevjerojatna", rekla je voditeljica Celebrationsa Emily Owen te otkrila da bista teži više od 23 kilograma.

Sudjeluju i životinje parlamentarnih zastupnika

I predsjednik Donjeg doma parlamenta Lindsay Hoyle, veliki ljubitelj životinja, priprema svoje ljubimce za događanja u parlamentu vezana za krunidbu.

Papiga Boris uvježbava pjevati državnu himnu ''God Save the King'', a sve nadzire mačak Atlee.

Heinzov kečap postao ''Kingchup''

Heinz je rebrendirao svoj poznati kečap i lansirao ograničenu seriju pod nazivom "Kingchup" ("Roichup"). Na etiketi su kruna i zastavice. Prošle godine, za platinasti jubilej Elizabete II., kada se slavilo njezinih 70 godina vladavine, HP Sauce je plasirao preljev za salatu pod nazivom "Salad Queen".

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Heinz UK (@heinz_uk)

Uberova kočija

Uber svojim korisnicima nudi vožnju konjskom zapregom parkom u južnome Londonu od 3. do 5. svibnja, pa fanovi kraljevske obitelji mogu obići taj dio grada rutom sličnom onoj kojom će proći kralj na dan krunidbe. Vožnju treba unaprijed rezervirati, a dobit će tvrtka donirati udrugama za zaštitu životinja.

Metro - logo s krunom

Operater londonskog metroa Transport for London na svoj je poznati logo, crveni krug, na nekim gradskim linijama postavio zlatnu krunu.

Kraljevski toaletni papir

U Nacionalnom arhivu izložen je dokument o pripremama za krunidbu kraljice Elizabete II. iz 1953. u kojemu se izražava zabrinutost organizatora zbog nedostatka toaletnog papira u Westminsterskoj opatiji.

Ukupno su osigurana "84 kemijska toaleta za žene i 70 za muškarce uz 23 pisoara", stoji u dokumentu te se dodaje: "Rano na dan krunidbe utvrđeno je da je veći dio toaletnog papira nestao, pa će u budućnosti trebati poduzeti posebne korake da se to spriječi."

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Momčilo Otašević Serija Kumovi - 1 Serija Kumovi - 2 Serija Kumovi - 3 +19 Serija Kumovi - 4 Celebrity Momčilo Otašević podijelio urnebesan video s Anom Uršulom Najev, zvijezde "Kumova" ovakve nismo imali priliku vidjeti u seriji!

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Padma Lakshmi Padma Lakshmi (Foto: Instagram) Padma Lakshmi (Foto: Instagram) Padma Lakshmi (Foto: Profimedia) +7 Padma Lakshmi (Foto: Profimedia) Celebrity Zbog novih fotki u badiću nitko ne vjeruje da ona ima 52 godine, a ispunio joj se i veliki san: "Nikad me nisu ni zvali za ovakvo nešto"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene