Tako je sve počelo

Chris Rock je i prije šest godina na Oscarima ismijavao suprugu Willa Smitha, sjećate li se kako je glumac tada reagirao?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tenzije između Willa Smitha i Chrisa Rocka traju još od 2016. godine, a na ovogodišnjoj dodjeli Oscara eskalirale su u fizički napad.

Chris Rock na dodjeli Oscara dobio je pljusku od Willa Smitha nakon što se našalio na račun njegove supruge Jade Pinkett Smith, a iako mu to nije prvi put da ga je ovako bocnuo, vjerojatno je i zadnji.

Pogledaj i ovo Will Smith Stižu posljedice Netflix i Sony odgodili projekte s Willom Smithom nakon incidenta na dodjeli Oscara

Sukob Smitha i Rocka seže još u 2016. godinu, a sve je započelo na tadašnjoj dodjeli Oscara.

Rock je tada vodio svečanost te se u jednom trenutku našalio na račun Jadina bojkota dodjele zbog rasne nejednakosti među nominiranima, piše US Magazine

"Jada se naljutila. Kaže da ne dolazi. Protestira. Njezin bojkot Oscara je isto kao da ja bojkotiram Rihannine gaćice. Nisam pozvan", kazao je pa se prebacio na Willa, kojemu je te godine izmakla nominacija za ulogu u filmu "Put pobjednika".

"Jada je ljuta jer njezin muškarac nije nominiran. Razumijem je. Nije fer ni što je Will bio plaćen 20 milijuna dolara za film 'Divlji zapad'."

Smith tada nije htio u medijima komentirati prozivke komičara, no njegova šutnja Chrisu je dala vjetar u leđa i ponovno ga je pokušao isprovocirati na Instagramu 2018. godine.

Nakon što je Will na društvenoj mreži čestitao rođendan bivšoj supruzi Sheree Zampino fotografijom na kojoj pozira s njihovim sinom, Rock mu je komentirao: "Wow, tvoja žena baš ima puno razumijevanja". Smith ni tada nije htio odgovarati na provokacije, a čini se da je komentar na ovogodišnjim Oscarima za njega bio kap koja je prelila čašu.

Nakon što je komičar njegovu suprugu, koja se bori s alopecijom, usporedio s G.I. Jane, glumac se popeo na pozornicu i opalio mu šamar, a kad se vratio na mjesto, ljutito mu je dobacio: "Nemoj spominjati ime moje žene".

Will je potom osvojio i svoj prvi Oscar, i to za najboljeg glavnog glumca za ulogu u filmu "King Richard", pa se u govoru ispričao Akademiji zbog incidenta.

"Želio bih se ispričati Akademiji. Želio bih se ispričati i svim kolegama", rekao je glumac tijekom govora. "Zbog ljubavi radiš lude stvari", priznao je te istaknuo kako se samo treba na sve nasmijati i praviti da je sve u redu.

"Akademija ne odobrava nasilje u bilo kojem obliku", objavila je Akademija filmske znanosti i umjetnosti na Twitteru nakon ceremonije, a incident su osudili i u službenom priopćenju za javnost.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Kevin Costner i Christine Baumgartner (Foto: AFP) Kevin Costner (Foto: Profimedia) Kevin Costner i Christine Baumgartner (Foto: AFP) Kevin Costner (Foto: AFP) +0 Kevin Costner i Christine Baumgartner (Foto: AFP) Celebrity Puno je godina prošlo prije nego što su shvatili da su stvoreni jedno za drugo, priznao je i zbog čega ga je bilo strah

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene