trnovit put do vrha

Tko je kraljica koja stiže u Hrvatsku? Od obične pučanke i razvedenice do najmoćnije žene svijeta i modne ikone!

Kraljica Letizia Kraljica Letizia Profimedia 1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljica Letizia Letizia Ortiz i kralj Felipe Kraljica Letizia - 1 Kraljica Letizia - 2 Kraljica Letizia - 3 Kraljica Letizia - 4 Letizia Ortiz Prince Charles i kraljica Letizia - 10 Prince Charles i kraljica Letizia - 9 Prince Charles i kraljica Letizia - 7 +10 Kraljica Španjolske Letizia - 3 Galerija

Kraljica Letizia postala je španjolska vladarica 2014. godine, kada joj je muž naslijedio prijestolje, a prije udaje za kralja Filipa IV. radila je kao novinarka te ima propali brak sa svojim profesorom.

Španjolski kraljevski par, kralj Filip IV. i njegova supruga kraljica Letizia, dolaze u prvi službeni posjet Hrvatskoj, koji će započeti susretom s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem i njegovom suprugom Sanjom Musić Milanović na Pantovčaku.

Pogledaj i ovo Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia najbolje prijateljice? Jedna od najljepših kraljica svijeta ponovno je posjetila Zagreb, a Sanja Musić Milanović nije se odvajala od nje!

Par je zasjeo na prijestolje 2014. godine, kada je Filipov otac, kralj Juan Carlos I. abdicirao s vlasti.

Prije nego što je postala kraljica Španjolske, Letizia bila "obična pučanka". Rođena je u španjolskom gradu Oviedu kao najstarija kći medicinske sestre Marie de La Palome Rocasolano Rodriguez i novinara Jesusa Josea Ortiza Alvareza i ima dvije mlađe sestre, Telmu i Eriku.

Letizia je krenula očevim stopama i diplomirala je informacijske znanosti i novinarstvo na sveučilištu Complutense u Madridu. Kao novinarka je radila za neke od najprestižnijih medijskih kuća, uključujući i CNN, a izvještavala je o ratu u Iraku te se uživo javila iz New Yorka nakon napada na Blizance 11. rujna 2001. godine.

Iza sebe ima i propali brak s piscem i srednjoškolskim profesorom Alonsom Guerrerom Perezom, koji joj je predavao u srednjoj školi. Njih dvoje prije vjenčanja bili su 10 godina u vezi, a do razvoda je došlo nakon samo godinu dana braka.

Nakon razvoda neko je vrijeme živjela sama, a onda je upoznala princa Filipa, s kojim je ispočetka skrivala romansu jer je bilo neobično da se nasljednik španjolske krune oženi ženom bez plemićkog podrijetla, a kamoli razvedenicom, pa su njihove zaruke koje su objavljene 1. studenog 2003. mnogima bile veliko iznenađenje.

Vjenčanje se održalo šest mjeseci kasnije i bilo je prvo kraljevsko vjenčanje održano u Madridu u posljednjih sto godina jer su Filipovi roditelji svoje bračne zavjete izrekli u Ateni, a njegove sestre u Sevilli i Barceloni.

Iako je već bila udana, Letizia se bila vjenčala samo kod matičara, pa Crkva taj brak nije smatrala pravovaljanim, stoga nije bilo problema oko njezine udaje u katedrali u centru Madrida.

Letizia i Filip danas slove kao jedan od najljepših kraljevskih parova svijeta, a zajedno imaju dvije kćeri.

Filip je svojeg oca na prijestolju naslijedio 2014., čime je bivša novinarka postala prva građanka na poziciji vladarice slavne nacije, no ni to nije moglo proći bez skandala. Pričalo se da je Letizia pobacila u prvoj trudnoći i da se podvrgnula raznim estetskim zahvatima, a sama je kasnije priznala da je operirala jedino nos, i to zbog devijacije septuma.

Kružile su i glasine kako je Filipov otac nije mogao smisliti u sinovoj blizini i da je smatrao kako je ona najgore što mu se dogodilo te da su je njegovi prijatelji nazivali sluškinjom i ismijavali je zbog porijekla.

Letizia je danas miljenica javnosti i jedna od najmoćnijih žena u svojoj zemlji, a slovi i kao svjetska modna ikona.

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Monica Bellucci - 1 Monica Bellucci - 2 Monica Bellucci - 3 Monica Bellucci +16 Monica Bellucci Celebrity U 59. godini slovi kao jedna od najljepših žena svijeta, a snimka izbliza otkrila je kako zapravo izgleda!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović +25 Kolinda Grabar-Kitarović Celebrity Kolinda osvanula u izdanju u kakvom je dosad nismo vidjeli, hoće li stvarno u ovome bodriti Vatrene u Katru?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene