Drama se nastavlja

Nema kraja skandalima na Eurosongu! Optuženi su za varanje, a sada tvrde da je njihovih 12 bodova nepravedno dodijeljeno Ukrajini

Eurosong 2022 Eurosong 2022 Profimedia 1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Eurosong 2022 Andrei Ionuț Andrei Ionuț Kalush Orchestra Kalush Orchestra Kalush Orchestra Kalush Orchestra Kalush Orchestra Kalush Orchestra Kalush Orchestra +13 Kalush Orchestra Galerija

Julijana Marčuk, šefica Rumunjske delegacije na Eurosongu, tvrdi da je rumunjski žiri ispoštovao sva pravila Europske radiodifuzijske unije i da im nije jasno zašto su poništeni njihovi bodovi u finalu.

Šefica Rumunjske delegacije na Eurosongu 2022, Julijana Marčuk, oglasila se o odluci Europske radiodifuzijske unije (EBU) o poništavanju bodova rumunjskom žiriju u finalu natjecanja zbog navedenih utvrđenih nepravilnosti u glasovanju, piše Wiwibloggs.

Pogledaj i ovo Severina "Dolazim u Glibovac" Severina se prisjetila svojeg nastupa na Eurosongu prije 16 godina, pa jasno dala do znanja za koga sada navija

Ona tvrdi da je rumunjski žiri i ispoštovao sva pravila EBU-a i ističe da joj nije jasno zašto je 12 bodova koje su dali Moldaviji dodijeljeno Ukrajini.

"Zvala sam Bukurešt i tražila da mi daju rezultate jer do tog trenutka nisam znala i detalje o tome kako je žiri organiziran u studiju. Doznala sam da je sve organizirano po pravilima EBU-a, uz prisustvo obaveznog zapisničara koji je došao u studio prije članova žirija. Članovi žirija nisu bili u mogućnosti komunicirati jedno s drugim. Nisu mogli pričati. Svaka osoba je potpisala svoje glasove. Ne znamo što je problematično oko glasovanja našeg žirija. Nisu čak vidjeli ni konačne rezultate žirija", ispričala je Marčuk za rumunjski Telejurnal.

Podsjetimo, Europska radiodifuzijska unija analizom glasova žirija nakon druge generalne probe i drugog polufinala na Eurosongu 2022 otkrila je određene nepravilnosti u glasovanju šest zemalja, a uz Rumunjsku su to još Azerbajdžan, Gruzija, Poljska, Rumunjska, San Marino i nama susjedna Crna Gora. Provedene su i određene sankcije.

"Kako bi sve bilo u skladu s uputama za glasovanje, EBU je u suradnji s nezavisnim partnerom za glasove izračunao zamjenski rezultat glasovanja za svaku od spornih zemalja", napisali su u službenom priopćenju EBU-a i objasnili da su bodovi izračunati na temelju rezultata zemalja sa sličnom povijesti glasovanja.

Rumunjska javna televizija u nedjelju ujutro o svemu se oglasila na svojoj službenoj eurovizijskoj Facebook stranici.

"Rumunjska televizija se u potpunosti posvetila sudjelovanju na Eurosongu 2022, platili smo kotizaciju i pripremali sa svojim VRS timom projekt koji javnost slavi. Međutim, bili smo iznenađeni kada smo otkrili da rezultat glasanja rumunjskog žirija nije uzet u konačnu rang listu, pri čemu su organizatori dodijelili još jedan set bodova natjecateljima u finalu, u ime žirija naše zemlje. Preciziramo da je žiri u Rumunjskoj odlučio maksimalan broj bodova dodijeliti predstavnicima Moldavije", poručili su.

Njihovih 12 bodova dodijeljeno je predstavnicima Ukrajine Kalush Orchestra koji su pobijedili na Eurosongu s pjesmom "Stefania".

Inače, Rumunjsku je na Eurosongu u Torinu predstavljao Andrei Ionuț Ursu umjetničkog imena WRS s pjesmom  "Llámame".

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Lana Klingor Mihić i Ante Mihić Lana Klingor Mihić Lana Klingor Mihić Lana Klingor Mihić +1 Lana Klingor Mihić Celebrity Lana Klingor Mihić iznenadila priznanjem: "Spetljala sam se s nekim s kim nisam trebala, nitko ne može suditi, nosit ću svoj križ"

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Claudia Rivier +0 Claudia Rivier Celebrity O raskošnim oblinama bujne Slavonke pisali su i svjetski mediji, a nikome nije jasno kako je ovaj korzet navukla na sebe

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene