nakon 24 godine!

Otkriveno zašto je princeza Diana bila u Parizu kobne noći kada je izgubila život, planovi su joj zapravo bili drugačiji

Princeza Diana (Foto: AFP) Princeza Diana (Foto: AFP) afp 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Diana (Foto: AFP) Princeza Diana i Dodi Fayed (Foto: Profimedia) +0 Princeza Diana (Foto: Profimedia) Galerija

Princeza Diana je u Parizu bila nekoliko dana više jer su je u Velikoj Britaniji napali torijevci zbog poteza koji je napravila tih dana.

Bivši vozač princeze Diane, Colin Tebbutt, otkrio je pravi razlog zbog kojeg je ona prije 24 godine bila u Parizu, a ne Londonu, gdje se trebala vratiti puno ranije. Princeza Diana je u Parizu provela nekoliko dodatnih dana jer se u Velikoj Britaniji vodila žestoka kampanja protiv nje pošto je javno progovorila o nagaznim minama. Pogidla je puno prašine među britanskim političarima kada je napravila poziv u kojem je tražila zabranu mina, a upravo to ju je potaknulo da se što kasnije vrati kući.

Pogledaj i ovo Kruna, The Crown Kakvo je vaše mišljenje? Jezivo stvaran prikaz Dianina emocionalnog i fizičkog stanja nije bio dovoljan da održi oduševljenje prema ovoj hit-seriji

Dianu su napali britanski torijevci, a usporedili su je sa starletama koje koriste mirovna pitanja za vlastitu promociju. Tebbutt ističe kako princeza ne bi bila u Parizu te kobne večeri da ju na to nisu natjerale kritike torijevaca.

36-godišnja princeza Diana trebala se vratiti u London 28. kolovoza 1997. godine, ali se u posljednji trenutak predomislila. "Nije se vratila u četvrtak kako je bilo planirano jer bi je samo nastavili napadati. Bila je jako uzrujana zbog svega. Kontaktirala nas je te je rekla kako želi izbjeći svu tu buku koja je čeka u Velikoj Britaniji. Rekla je da će se umjeto u četvrtak vratiti za vikend. Da se vratila onoga dana kada je planirala, možda bi još uvijek bila s nama", rekao je njezin bivši vozač.

Princeza Diana u Parizu je bila sa svojim tadašnjim dečkom Dodijem Al Fayedom, a ondje su otišli nakon zajedničkog odmora na njegovoj luksuznoj jahti. Diana i Dodi su skupa s njihovim vozačem poginuli u strašnoj automobilskoj nesreći 31. kolovoza 1997., a vijest o njezinoj smrti šokirala je čitav svijet.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene