"Poput čarolije"

Rijetki znaju za skrivenu tajnu kraljice Elizabete, može to koristiti kada poželi: "Dovoljno je širok da primi cijelu vojsku muškaraca"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljica Elizabeta u dvorcu Windsor ima tajni tunel za bijeg koji može koristiti kad god želi neprimjetno izaći iz njega.

Dvorac Windsor britanske kraljice Elizabete star je 900 godina, ima 484 tisuće četvornih metara, tisuću prostorija, a tu je i tajni tunel koji može koristiti ako poželi napustiti svoje odaje, a da nitko to ne zna.

Pogledaj i ovo Princ William cijelo vrijeme se smješkao Princ William vratio se kraljevskim dužnostima nekoliko sati nakon što su u javnost procurile dugoočekivane snimke Kate Middleton

Kraljevska rezidencija, koja služi kao radna palača i privatni dom Njezina Veličanstva, puna je dragocjene povijesti i tajni otkako je izgrađena u 11. stoljeću. Osim što je služila kao lijepo mjesto za boravak kraljevske obitelji, bila je i tvrđava, što znači da ima puno skrivenih prolaza i mjesta za skrivanja.

Prema pisanju Mirrora jedno od njih nalazi se skriveno ispod tepiha u jednom od ureda, točnije tamo su vrata koja vode u tunel, a koja kraljica može koristiti ako treba tiho pobjeći iz dvorca.

Prvi prikaz skrivenog prolaza mogao se vidjeti u dokumentarnom filmu iz 2011. godine "Kraljičine palače", u kojem je voditeljica Fiona Bruce rekla da se još uvijek mogu pronaći dokazi o ratnom podrijetlu dvorca ako se zna gdje i kako treba tražiti.

"Ovo je ured smješten u kutu dvorca Windsor, ali pogledajte ovdje ispod. Poput čarolije, samo podignite ova vrata i pred vama će se naći srednjovjekovni dvorac. Tu je silaz niz kamene stepenice i daje pogled na sam tunel. A ovo je tajni prolaz i točno tako je izgledalo i 1200-ih godina. Dovoljno je širok da primi cijelu vojsku muškaraca", otkrila je tada Fiona.

Kraljica Elizabeta nije jedina članica kraljevske obitelji čija rezidencija ima tajni tunel. Niame, princ William i vojvotkinja Kate Middleton žive u stanu 1A unutar Kensingtonske palače sa svoje troje djece, princem Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom, a kraljica im dala ključeve rezidencije koju dijele s vojvodom i vojvotkinjom od Kenta.

Njihov stan sadrži pet prijemnih soba, tri glavne spavaće sobe, garderobe, noćni i dnevni vrtić te prostorije za osoblje. Ali to nije sve. Tu je i sobu za paniku i tajni tunel koji su se nekada navodno koristili princ William i princ Harry kako bi se iskradali u McDonald's sa svojom mamom princezom Dianom.

Inače, nakon što je posljednje dvije godine provela u Windsoru, kraljica Elizabeta je odlučila da će joj to postati stalni dom. Britanski mediji nedavno su javili kako se čelnica britanske monarhije više neće vratiti u Buckinghamsku palaču u Londonu.

95-godišnja kraljica i njezin pokojni suprug princ Philip u Windsoru su proveli posljednje zajedničke trenutke, a nije tajna da Elizabeta II. to mjesto jako voli. Izvori bliski kraljevskoj obitelji ne čude se njezinoj odluci upravo zbog tih detalja.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene