Jedva čekamo nastavak

''The Last of Us'': Odlična glumačka postava i sjajna priča ključne su za ovu adaptaciju, koja je dirljiva i eksplozivna u isto vrijeme!

The Last Of Us The Last Of Us Screenshot 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 The Last Of Us Galerija

The Last of Us je nova HBO-ova serija koja ne odstupa znatno od scenarija postavljenog videoigrom istoimenog naziva. Igra je izašla 2013. godine i tada se većina igrača i ozbiljnih profesionalaca u gaming svijetu jednoglasno složila da je to igra koja više sliči nekom prestižnom filmu nego bilo kojoj drugoj igri.

Prva epizoda ove apokaliptične serije upravo je to, jedinstvena.

Pogledaj i ovo showbuzz Napeto je Holivudska elita stigla i u Čilipe, sudeći po njihovim izrazima lica ludo se zabavljaju dok njihove fotke obilaze svijet

Početak epizode počinje tako da slušamo doktora koji govori kako bi bila prava katastrofa da svijet pogodi epidemija gljiva za koje nema niti prevencije ni lijeka. Početak nas odmah podsjeti na epidemiju koja je i nas prije nekoliko godina zadesila, pa nam se otpočetka serija čini zastrašujuće bliskom.

Prvu epizodu režirao je i pisao Craig Mazin zajedno s kreativnim direktorom Neilom Druckmannom. Serija je dosta složena, pa je evidentno da je izazovna i za samog redatelja. Druckmann se u prvoj epizodi fokusira na glavnog lika Joela (Pedro Pascal) i njegovu pozadinu kako bismo ga 20 godina kasnije mogli malo bolje razumjeti kao lika. Druckmann vješto i vrlo brzo postavlja svijet u kojem ćemo provesti sljedećih osam epizoda te se bazira na tome da gledateljima bude jasna veza između glavnih likova.

U fokusu nisu čudovišta i zombiji, nego iskrena veza dvoje ljudi koji zapravo ne žele u tom trenutku biti zajedno. Prva epizoda također je napeta od prve do zadnje sekunde. S obzirom na pregršt serija koje se baziraju na postapokaliptičnom načinu života i zombijima, ovo je jedna od rijetkih koja je zaista napeta. Gledate je u jednom dahu iako traje sat i pol i svaka se scena sjajno nadopunjuje s onom prethodnom.

Pedro Pascal igra Joela, samohranog oca koji je na početku izbijanja apokalipse zombija izgubio svoju kćer. Dvadeset godina kasnije postaje krijumčar na crnom tržištu i upoznaje četrnaestogodišnjakinju Ellie (Bella Ramsey), siroče koje je rođeno za vrijeme apokalipse.

Pascal je zanimljiv u ulozi Joela i u 80 minuta vidimo koliko je zapravo slojevit lik. U njegovoj srži je da je brižan otac, pa je očekivano da će u narednih osam epizoda razviti odnos otac-kći s Ellie. Njegov lik pomalo me podsjeća i na lik Mandalorina, gdje je igrao snažnog heroja mekog srca. Ovaj put nema ogroman oklop većinu vremena, pa je zanimljivo vidjeti sličnu ulogu, ali s njegovim reakcijama. Ellie je lik koji je, kako se čini u ovoj epizodi, ključ da se invazija zombija završi. Bella Ramsey sve je samo ne tipična mlada glumica. U isto vrijeme ima isprepadan, ali i jak izraz lica te će razvoj njezina lika meni biti najzanimljivije gledati.

Prva epizoda serije na uzbudljiv i napet način postavlja temelje za idućih osam epizoda. Odlična glumačka postava i sjajna priča ključne su za ovu adaptaciju, koja je dirljiva i eksplozivna u isto vrijeme. Prva epizoda ne otkriva nam ništa, ali nam u potpunosti drži pozornost, za što se iskreno nadam da će biti slučaj i u ostalim epizodama. Jedna je od rijetkih serija u ovom žanru koja je ovako kvalitetno napravljena te s nestrpljenjem čekamo sve što dolazi u narednim epizodama.

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Dvina Meler Dvina Meler Dvina Meler Dvina Meler +11 Dvina Meler Nekad i sad Prije 25 godina bila je najljepša sportašica Hrvatske i Europe, pokorila je i modne piste, a evo što radi otkako se povukla iz javnosti

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Margot Robbie - 2 Margot Robbie - 3 Margot Robbie - 1 Margot Robbie - 4 +16 Margot Robbie - 3 Celebrity Divna Margot Robbie privlačila je sve poglede u pripijenoj haljini s dekolteom, teško je bilo skinuti pogled s nje

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene