Tužna vijest

Zbogom, divo: U 66. godini preminula legendarna hrvatska glumica Mira Furlan

Mira Furlan - 2 Mira Furlan - 2 DNEVNIK.hr 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Mira Furlan - 2 +0 Mira Furlan - 1 Galerija

Legendarna hrvatska glumica Mira Furlan preminula je u četvrtak, a tužna vijest objavljena je na Instagram profilu ''Radionice Integracije''.

Tužna vijest o smrti Mire Furlan objavljena je na Instagram profilu "Radionica Integracije", s kojom je Furlan surađivala. Legendarna glumica preminula je u 66. godini. 

Kako piše Večernji list, već je duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Zbog teške bolesti posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život, a iako joj je u bolnici u SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost, bila jača. 

"U raljama života", "Horvatov izbor", "Kiklop", "Za sreću je potrebno troje", neki su od filmova u kojima je jedna od najljepših glumica stjecala kultni status u jugoslavenskom filmu. Glumila je i u serijama, a naraštaji će pamtiti njezinu ulogu Kate u "Velom mistu", a tu su i ''Babylon 5'' te ''Izgubljeni''.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Mira Furlan - 1 Celebrity Od "Velog mista" do "Izgubljenih": Ovo su najveće uloge po kojima ćemo pamtiti Miru Furlan

Furlan je od početka 1990-ih živjela u SAD-u.

Brojni kolege opraštaju se od nje, a na svom Facebook profilu s Furlan se oprostio i producent Joseph Michael Straczynski, s kojim je Furlan surađivala u seriji Babylon 5. 

"Noć je velike tuge. Naša prijateljica otišla je cestom na kojoj ju ne možemo pratiti", napisao je između ostalog. 

"Već neko vrijeme znamo da je Mirino zdravlje loše... Nadali smo se da će ipak ići na bolje", piše dalje.

"Sve naše misli večeras će biti s uspomenama koje je ostavila iza sebe", napisao je.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Mira Furlan - 2 Celebrity Posljednja objava na društvenim mrežama glumice Mire Furlan jako je emotivna, djeluje kao njezin oproštaj

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Mira Furlan - 1 Celebrity Mira Furlan bila je voljena u cijelom svijetu, od doajenke glumišta opraštaju se kolege i obožavatelji: ''Anđele, počivaj u miru''

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene