Slavi 54. rođendan

Jedna od naših najljepših glumica prije 20 godina sve je šokirala odlukom, a danas samo njezina obitelj zna gdje je!

Edita Majić Edita Majić Damjan Tadic/Cropix 1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Edita Majić Edita Majić (Foto: Screenshot/Youtube) Edita Majić - 2 Edita Majić - 3 Edita Majić - 4 Edita Majić - 5 Edita Majić - 6 Edita Majić - 7 Edita Majić Edita Majić i Ena Begović - 1 +8 Edita Majić i Ena Begović - 2 Galerija

Bivša glumica Edita Majić slavi 54. rođendan daleko od očiju javnosti, jer otkako se zaredila, samo njezina obitelj zna gdje točno živi.

Edita Majić bila je jedna od naših najtalentiranijih i najuspješnijih kazališnih i filmskih glumica, sve dok prije 20 godina nije odlučila na veliki životni zaokret, kojim je šokirala javnost.

Edita se 2004. godine zaredila i pridružila se samostanu bosonogih karmelićanki u Španjolskoj, a kasnije je uslijedilo još veće iznenađenje.

Bivša glumica je 2017. godine odlučila živjeti u samoći, u nenaseljenom mjestu, i na taj način služiti Bogu, a točnu lokaciju gdje se nalazi zna samo njezina obitelj.

"Već dugi niz godina ona je osjećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan samostana na pustom i osamljenom mjestu, nenaseljenom i u samoći. Bog nije odustao od namjere da ga Edita slijedi. I zbilo se prije tri mjeseca. Edita je pristala na suradnju s Gospodinom. Odlučila je postati Njegovom pustinjakinjom", izjavila je njezina majka Jadranka Kanajet za Bitno.net prije sedam godina.

Daleko od očiju javnosti bivša glumica sada slavi i svoj 54. rođendan, a tim smo se povodom odlučili prisjetiti njezina života prije odlaska u samostan.

Edita je svoju prvu veliku ulogu u predstavi "Salome", a matično kazalište bilo joj je dramsko kazalište "Gavella" u Zagrebu. Za svoj rad osvojila je mnoge nagrade i priznanja. Na Pulskom filmskom festivalu 1999. godine nagrađena je Zlatnom arenom za sporednu ulogu darkerice Lili, u filmu "Da mi je biti morski pas",. Prestižnu nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu dobila je za ulogu Rebecce u hit predstavi "Gorki, gorki mjesec". Za ulogu Susie Schwartz u kabareu "Črni maček" nagrađena je na Festivalu malih scena u Rijeci, te na Danima satire u zagrebačkom "Kerempuhu", dok je za pet uloga u predstavi "Odiseja 2001." dobila nagradu "Fabijan Šovagović" na Festivalu glumca u Vinkovcima 2002.

Posljednji glumački zadatak bila joj je sinkronizacija francuskog ekološkog crtića "Moj mali dragi planet".

Mnogi nisu vjerovali da će ova rođena Splićanka izdržati život po strogim pravilima karmelićanki. Naime, u samostanu svetog Josipa u Avili, kamo je bila otišla, redovnice hodaju bose ili u laganim sandalama bez obzira na vremenske uvjete, nemaju grijanje te spavaju na slamnatim krevetima. Uz to, sa sobom nije smjela ponijeti nikakve osobne stvari, već samo fotografije članova svoje obitelji. Još rigoroznija pravila uslijedila su nakon što se zavjetovala na vječno siromaštvo, čistoću i poslušnost.

Kako je Edita izgledala prije nego što se zaredila, ali i njezinu fotografiju iz samostana, pogledajte u našoj galeriji.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Nurgul Yesilcay - 20 Nurgul Yesilcay - 21 Nurgul Yesilcay - 19 Nurgul Yesilcay - 18 +25 Nurgul Yesilcay - 17 Celebrity Zovu je turskom Monicom Bellucci, a lijepoj glumici na društvenim mrežama nije problem pokazati ni kako izgleda bez trunke šminke!

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Podrška za Severinu Podrška za Severinu Podrška za Severinu Podrška za Severinu +16 Podrška za Severinu Celebrity Instagram vrvi porukama podrške za Severinu, uz nju su brojni poznati Hrvati i Hrvatice, ali i regionalne zvijezde!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene