Raskoš produkcije i grešaka

Koliko grešaka u jednoj seriji - Povijest potpuno izmijenjena!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Koliko je grešaka u ovoj seriji! No, nije jasno jesu li učinjene slučajno ili - namjerno!

BBC je napravio nekoliko velikih grešaka u drami 'The White Queen' u kojoj prikazuje borbu za krunu koja se odvijala u 15. stoljeću između dviju dinastija.

Pogledaj i ovo showbuzz 7 'velikih' Filmske greške događaju se i najvećima!

Jednako kako su željeli prikazati borbu za engleskom krunom, producenti serije 'The White Queen' su pokazali i vlastitu borbu s povijesnim činjenicama.

Gledatelji ove produkcijski raskošne i veoma skupe serije (u snimanje je uloženo skoro 90 milijuna kuna) tako su imali priliku vidjeti detalje koji se nikako ne uklapaju u vrijeme u koje je smještena radnja serije.

>> Ovo su filmovi s najviše grešaka u 2013. (dosad)!

Naime, priča je smještena u 1464. godinu, u vrijeme poznato kao 'ratovi dviju ruža', koji su vođeni između 1455. i 1485. godine, a bili su isprekidan građanski rat koji se vodio oko engleskog prijestolja između sljedbenika kuće Lancastera i kuće York. Obje kuće bile su ogranak kraljevske kuće Plantagenet, vukući svoje podrijetlo od engleskog kralja Edvarda III.

I upravo u tom je vremenu 'pao' čitav niz grešaka na kojima je ujedno pao i kredibilitet cijelog serijala. A greške uključuju kostime sa zip zatvaračima koji u to vrijeme još nisu postojali (pojavili su se tek krajem 19 stoljeća), arhitekturu iz 18. i 19. stoljeća te moderne žlijebove.



Tu su još i metalni rukohvati, izrađene stepenice, gumeni potplati na čizmama, štipaljke za rublje.

Sve ove detalje, za koje stručnjaci smatraju kako ne pripadaju vremenu u koje je smještana radnja serije 'The White Queen', pogledajte u priloženoj galeriji fotografija.

Stručnjaci su nezadovoljni adaptacijom scenarija

U želji da budu što autentičniji, producenti serije snimali su najveći dio scena u Belgiji jer su preostale engleske srednjovjekovne zgrade 'unakažene' satelitskim tanjurima i kamerama. No, izgleda kako su se ipak 'pogubili'.

Britanski akademici se slažu kako ova televizijska adaptacija romana Philippa Gregoryja ne bi trebala biti zbunjujuća ljudima time što se dodaju elementi koji tada nisu postojali.

Profesor povijesti sa sveučilišta u Kentu, dr. David Grummitt,
smatra kako ova drama, prepuna seksa i nasilja, više podsjeća na Igru prijestolja, a manje na 'ratove dviju ruža'.

Profesor povijesti sa Sveučilišta Winchester, Michael Hicks,
tvrdi kako kraljevi nisu samo lutali okolo i seksali se s ljudima.

U službenom priopćenju za javnost, BBC tvrdi kako je cilj serije promijeniti povijest i kako od samog početka nije bila namjera slijepo se držati povijesnih činjenica iz srednjovjekovne Engleske.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene