Na veliko iznenađenje

Zašto pucaju dugovječni brakovi?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Hrvoje Hegedušić i Ksenija Erker, Slavica i Bernie Ecclestone, Žarko i Snježana Radić u bračnim su vodama uspješno plovili više desetljeća. U današnje vrijeme, kad u Hrvatskoj svaki treći brak završava razvodom, mnogi su im se divili. No onda su, na veliko iznenađenje javnosti, odlučili napraviti zaokret.

Odgovor na nimalo lako pitanje zašto pucaju dugovječni brakovi pokušali su naći psiholozi. 'Ključna stvar zašto se ljudi razvode generalno je da nisu ispunjena njihova očekivanja. Što to znači? Krivo očekivanje stvara razočarenje, razočarenje stvara povredu, a u samom startu krivo smo procijenili osobu. Nismo točno znali koje vrijednosti , što zapravo hoćemo i što je temelj da bi ta ljubavna veza zaista bila uspješna dugoročno', ističe psiholog Boris Blažinić.

Pogledaj i ovo showbuzz 'Ljubav je pokretač svega' Nakon 39 godina braka više ne žive zajedno?

Žarko Radić se razvodi nakon 40 godina braka

Jedan od razloga zašto parovi ostaju u braku i kad stvari ne funkcioniraju najbolje jesu djeca. Roditelji unatoč bračnim problemima čekaju da se djeca osamostale i tek se onda raziđu. Upravo to dogodilo se,  u braku Bernieja Ecclestonea i Slavice Radić. Kad su se njihove kćeri Petra i Tamara odselile iz obiteljskog gnijezda, Slavica je nakon 24 godine braka zatražila razvod.

Kad shvatimo da se ipak ništa nije promijenilo, često zapadnemo u ono razdoblje koje najčešće nazivamo: kriza srednjih godina. Mnogi tada požele proživjeti sve ono što smatraju da nisu stigli ili nisu mogli.

Više pogledajte u prilogu inMagazina.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene