Pojačanje "Čiste ljubavi"

Danas ima impresivnu karijeru, a nekada... "Bio sam bez papira i putovnice. Ocu na sprovod nisam mogao otići"

Velibor Topić (Foto: Dnevnik.hr) Velibor Topić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Velibor Topić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Velibor Topić (Foto: Dnevnik.hr) +0 Velibor Topić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija

Glumačkoj ekipi serije "Čista ljubav" pridružio se i Mostarac Velibor Topić. Proslavljeni glumac s međunarodnom karijerom poznat je po ulogama u filmovima Robin Hood, Kraljevstvo nebesko i Kingsman: Tajna služba. No njegova prošlost nije bila nimalo laka.

Napetosti u seriji Čista ljubav ne nedostaje. A dodatnu Tominu situaciju zahuktao je dolazak Dominika, kojeg je utjelovio Velibor Topić. „Ja sam šef policije, ne neki obični šef policije, nego neki koji ima jako veliku nadmoć nad svim ostalim likovima iz ove serije. Lik će uvesti dosta drame i dosta afera“, otkriva Topić.

Pogledaj i ovo Pulski filmski festival - 1 suradnja s pulskim filmskim festivalom Nova TV i United Media u Puli će biti domaćini polufinalnog ocjenjivanja Međunarodne nagrade Emmy

Upravo je to ono što mu najbolje ide jer je tijekom karijere najčešće glumio negativce. „Vjerujem da je to zbog mog izgleda. Meni je majka uvijek govorila: 'Sine, ti si tako dobar, zašto uvijek igraš tako?' Rekoh: Majko, zašto se buniš, plaćaju me'“, kaže Velibor.

Velibor Topić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Velibor Topić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Prve glumačke korake napravio je u studentskim danima u Sarajevu, no brzo je otišao u Englesku. „Otišao sam poslije rata, 1994. godine iz Sarajeva. Tamo sam dugo godina bio bez papira, bez putovnice, bez putovanja, dosta uloga mi je propadalo. Moj otac je umro, a ja nisam mogao otići mu na sprovod. Prije toga ga nisam vidio sedam godina. Svašta se događalo u tom periodu kada sam mogao samo raditi u Engleskoj, svakog mjeseca sam se morao prijavljivati na policiju, a to nikada produkciji ne bih rekao jer mi ne bi dali ulogu“, kaže Topić.

Velibor Topić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Velibor Topić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

U više od dva desetljeća karijere nanizao je odlične uloge. Glumio je u Robinu Hoodu, Zdrpi i briši, a gledat ćemo ga i u Nemogućoj misiji 6. Veliko platno i male ekrane dijelio je s velikim imenima kao što su Brad Pitt, Benicio Del Toro, Jason Statham, Orlando Bloom, Rusell Crow, Cate Blanchett, Jean Claude van Damm.
„Sa svima s kojima sam radio je zaista bilo prelijepo, sve su to bili na kraju neki normalni ljudi, od Russell Crowa, bez obzira što je imao pet prikolica. Jedna je prikolica bila za kostim,druga za make-up, treća za njegove asistente“, sjeća se Topić.

Posebne simpatije prema ovom mostarskom glumcu gaji i proslavljeni redatelj Ridley Scott, koji ga je angažirao čak tri puta. „Širio mi je ulogu u jednom filmu, u Robinu Hoodu mi je tek tako dao ulogu, pa mi je proširio opet ulogu. Ali uopće nije bitno, to znači da čovjek ne gleda na tvoj jezik, ne gleda odakle si, nego da gleda na tvoj talent“, zaključuje Topić.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Velibor Topić (Foto: Dnevnik.hr) Velibor Topić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene