Umjetnost u krvi

Rijetkost čak i u svjetskim okvirima: Naša jedinstvena obitelj dala je već četiri naraštaja žena na domaćoj glumačkoj sceni!

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: obitelj Rocco - 5 In Magazin: obitelj Rocco - 4 In Magazin: obitelj Rocco - 3 In Magazin: obitelj Rocco - 2 In Magazin: obitelj Rocco - 1 Barbara Rocco Davor Rocco Nada Rocco Vilka Rožić, fotografkinja i scenografkinja Nada Rocco (Foto: Petar Santini) +3 Nada Rocco i Ronald Braus (Foto: Petar Santini) Galerija

Od prabake do praunuke koja je upravo debitirala na sceni - čak četiri generacije obitelji Rocco život su posvetile glumi. Desetljeća sjaja i naslijeđenog talenta otkrili su ekipi In magazina u Varaždinu, gdje ih je okupio rad, na gotovo obiteljskom projektu, predstavi Art.

Jedinstvena obitelj Rocco dala je već četiri naraštaja žena na domaćoj glumačkoj sceni. Rijetkost je to čak i u svjetskim okvirima.

Pogledaj i ovo showbuzz Otkrili sve Što rade nakon završetka showa?

''To se zapravo dogodilo spontano jer nitko nikog nije silio niti gurao u to'', rekla je Barbara Rocco. 

Barbarina baka velika je glumica Nada Klašterka, koju ćemo pamtiti po Gruntovčanima, ali i filmovima ''Ne dao Bog većeg zla'', ''Ajmo žuti'' i drugima. Ona je ljubav prema glumi prenijela na svoju kćer Nadu Rocco.

''Radili smo predstavice, cijelo susjedstvo, ja sam stanovala na Tuškancu koji je onda bio kao jedno malo selo za razliku od danas i sva djeca iz susjedstva su dolazila k nama u naše dvorište, i mi smo radili predstave za sve roditelje i ostalu djecu'', prisjetila se Nada Rocco. 

Palicu je od nje preuzela kćer Barbara.

''Ja sam zapravo mami tajila da idem na prijamni ispit jer sam znala da će me odgovarati tako da sam iskoristila jedno ljeto kad je mama imala angažman na ljetnom festivalu da odem na akademiju. Sve je bilo gotovo kad se mama vratila s puta i pita ona mene što ima novo, a ja sam joj dala Indeks i tako sam je zapravo dovela pred gotov čin'', priča Barbara. 

Najnovija pridošlica u dramski svijet je Barbarina kći Vilka, koja se odlučila za scenografiju.

''Odmalena slušam da ću ja biti glumica, ali nije opterećenje nego me zainteresiralo isto kao i tri generacije prije pa valjda nešto ima u krvi'', zaključila je Vilka Rožić. 

No u ovoj jedinstvenoj obitelji virusom glumišta nisu zaražene samo žene. Na predstavi Art varaždniskog HNK, kao autor glazbe radio je i Davor Rocco, Barbarin otac i Vilkin djed.

''Počeo sam kao roker krajem šezdesetih, ali kazalište sam vrlo rano otkrio ili je ono otkrilo mene tako da sam se vrlo rano počeo baviti glazbom za kazalište ili film'', rekao je. 

U šali naglašava kako mi nemamo toliko vremena koliko je njemu potrebno da nabroji sve članove obitelji Rocco zaposlene u kazalištu pa nas je zanimalo je li nositi to prezime dodatna motivacija ili opterećenje.

''Nisam o tome nikad razmišljao, može biti opterećenje samo zato što zvuči kao mafija'', zaključio je Davor.

Predstava Art gotovo je obiteljski projekt jer je okupila tri generacije. Barbara potpisuje režiju, Davor glazbu, a unuka velike Nade Klašterke, Vilka, scenografiju. Surađivali su 24 sata na dan.

''U jednom trenutku svi sjedimo za stolom kao obitelj i jako je familijarno, a s druge strane imamo neke teme kako riješiti ovaj problem, bi li bolje funkcioniralo ovo ili ono'', kaže fotografkinja Vilka Rožić. 

''To je velika prednost naravno, svi onda uživamo zajedno, sudjelujemo, zajedno kreiramo i to je najljepše što može biti'', govori Nada Rocco. 

Predstavu na kojoj su radile tri generacije njezine obitelji pratila je s posebnim zadovoljstvom.

''Kad ljudi rade posao koji vole i kad su kreativni onda nema greške'', zaključila je Nada. 

Zato izaberite posao koji volite jer onda nećete morati raditi ni dana u životu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene