želi pomoći drugima

Tajči došla u Zagreb zbog jednog razloga pa progovorila o teškoj temi o kojoj će uskoro otkriti više: "Njima sam prije oprostila nego sebi"

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Tatjana Cameron Tajči - 3 In Magazin: Tatjana Cameron Tajči - 4 In Magazin: Tatjana Cameron Tajči - 1 In Magazin: Tatjana Cameron Tajči - 2 In Magazin: Tatjana Cameron Tajči - 7 In Magazin: Tatjana Cameron Tajči - 5 In Magazin: Tatjana Cameron Tajči - 9 Tajči obilježila 30 godina pobjede na Eurosongu - 8 Tajči obilježila 30 godina od nastupa na Eurosongu - 9 +0 Tatjana Cameron Tajči (Foto: IN Magazin) Galerija

"Došla sam u Zagreb zagrliti majku", tako je svoj razlog dolaska u Hrvatsku opisala Tatjana Cameron Tajči. Došla je iz Amerike na samo nekoliko dana. Tom prilikom je za In magazin progovorila o svojoj novoj knjizi, otkrila kako priprema i knjigu memoara, a potpuno otvoreno progovorila je i o silovanju koje je doživjela u mladosti. Tajči svojim primjerom želi pomoći onima koji proživljavaju iste ili slične traume..

Naša legendarna pjevačica Tatjana Cameron Tajči je prije nekoliko dana stigla u Zagreb i posebno je emotivan bio njezin susret s majkom na aerodromu. 

Pogledaj i ovo In Magazin: Zvončica Vucković Pravi je majstor! Naša najdugovječnija manekenka pokazala je prema čemu gaji veliku strast: ''Kad uzmem šarafciger, ništa mi nije teško''

"Dobila sam užasnu potrebu da ju vidim, zadnjih godinu dana pandemije sam često razmišljala: 'Idem sjesti na avion samo da ju zagrlim'. Kad ti to toliko fali, onda naravno da je taj susret i dubok i osjećajan i emotivan", ispričala je Tatjana.

S drugog kraja svijeta, iz Amerike, Tajči je doputovala samo s jednim razlogom - nakon dvije godine zagrliti majku.

"Svima nam nedostaje ono opušteno vrijeme s majkom, s roditeljima ili prijateljicom, nekim tko ti je posebno drag, pogotovo mama", rekla je pjevačica. 

U Zagreb je stigla sama, na tjedan dana. Odvojenost od obitelji u Hrvatskoj teško joj pada, ali zato ima provjerenu metodu kojom se godinama služi kako bi radila na osobnom duhovnom rastu i snazi.

"Vježbaš kad te ništa ne muči, kad nisi pod šokom, pod stresom, onda vježbaš mir", objasnila je. 

A o tom miru je pisala i u svojoj knjizi, koja je objavljena krajem prošle godine, a s razlogom nosi naslov "Neslomljena".

"Čak i velimo slomilo je, slomila me neka situacija, međutim nikad nismo slomljeni", istaknula je Tajči. 

Trenutaka kad se ona osjećala slomljeno bilo je mnogo.

"Predugo godina kroz jako puno situacija, čak i onda kad sam bila, čak i onda kad su drugi vidjeli moji snagu, jačinu ja sam imala dojam da sam potpuno slomljena", priznala je. 

Spoznaja da nije samo pjevačica, Tajči je uvelike pomogla.

"Ja sam se uvijek poistovjećivala s tim da sam ja pjevačica, da je moj smisao glazba da se j akroz glazbu ostavrujem što je sve istina, ali je samo dio istine jer ja sam i bez glazbe osoba. Jer tu se događaju strahovi što ako ja više ne mogu pjevati ili što ako me više ljudi ne vole zbog toga, što ako više ne mogu dobiti publiku i tu se počinjemo gubiti", ispričala je Tatjana. 

I ovo, smatra Tajči, vrijedi za sve životne uloge i profesije, a o svojem životu uskoro planira i objaviti knjigu memora.

"Toliko lekcija ima životnih koje sam ja prošla da stvarno čitatelju mogu ponuditi nešto što će njima biti vrijedno. Sve ima razlog zašto se nešto dijeli ne sad zbog skandala ili zato da bi se knjiga bolje prodala, to nisam ja", ispričala je. 

Jedna od teških tema o kojima će ova pjevačica u knjizi pisati je i silovanje koje je doživjela u mladosti.

"Nije bilo uopće jasno da li je to silovanje. Uvijek smo mi bile krive uvijek smo mi izazivale, uvijek smo se našle na krivom mjestu zbog toga što smo mi to željele, nismo znale čak ni što je definicija nasilja ili silovanja", rekla je Tajči. 

A svojem je silovatelju, kaže, oprostila.

"Ja sam oprostila jako dugo, oprostila sam prije jako dugo vremena, moj osobni problem je bio što sam ja prije njima oprostila nego sebi i objasnila što se meni dogodilo", istaknula je. 

Javno progovoriti o ovoj traumi odlučila je zbog onih koje proživljavaju isto ili slično.

"Mi žene nismo dovoljno jedna drugoj podrška i isto mislim da način na koji mi poštujemo muškarca isto se mora promijeniti jer znate kad vele muški su vam takvi, nisu", ispričala je. 

Muškarac koji je osvojio njezino srce nekoliko godina nakon smrti supruga je glazbenik David. "Pomaže mi i s glazbom i s djecom, stvarno jedno lijepo partnerstvo", rekla je Tajči. 

Već dugo, uz glazbu se bavi i life coachingom pa na jesen planira ponovno u Hrvatsku na radionice. Organizira ih akademija koju je i ona pohađala.

"Radiant coaches academy. Naša vlasnica akademije je dala punu stipendiju za šest žena da postanu life coacheri", ispričala je. 

Gotovo 30 godina živi u Americi, ali svaki njezin dolazak u Hrvatsku pobudi mnogo interesa i medija i publike.

"Ne znam uopće kako bih izrazila moju radost i moju zahvalnost što je postoji ta veza, što postoji ta ljubav", naglasila je pjevačica. 

A ta ljubav Tajči i publike, čini se, nikad neće proći.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Tatjana Jurić Tatjana Jurić (Foto: Instagram) +0 Tatjana Jurić (Foto: Instagram) Celebrity Naša lijepa voditeljica podijelila rijetku fotku u badiću i komplimenti su odmah pali: "Moment kada svaki pjesnik ostaje bez stihova"

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Klum Flavio (Foto: Getty) Celebrity Tajkun se u 71. hvali ljubovanjima s 20-godišnjakinjama, no bivšoj supruzi je otežao privatni život i ona ga sluša samo zbog jedne stvari

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene