"politika igralište za muškarce"

Mirela Holy o klišejima o ženama u politici: "Prvo ste mala curica koja se smješka, a kad se ohrabrite, postanete..."

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Marijana Perinić - 1 In Magazin: Marijana Perinić - 2 In Magazin: Marijana Perinić - 3 In Magazin: Marijana Perinić - 4 In Magazin: Marijana Perinić - 5 In Magazin: Mirela Holy - 1 In Magazin: Mirela Holy - 2 +0 In Magazin: Mirela Holy - 3 Galerija

Koliko ste puta čuli da su muškarci s Marsa, a žene s Venere? Razumijemo li se međusobno i zašto ne? Odgovore je na promociji knjige Marijane Perinić "Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama" za IN magazin potražila Sanja Jurković, ali i brojna poznata imena poput Sanje Doležal, Ivane Plechinger, Mirele Holy.

Ako je išta blizu definicije neiscrpne teme, onda su to muško-ženski odnosi. Ne čudi, stoga, da se za sinoćnju promociju knjige Marijane Perinić tražila ulaznica više.

"Muškarci se stvarno vole osjećati potrebnima. Ako nije svrsishodan, ne pomaže, ne sudjeluje na bilo koji način, on neće biti sretan, a s druge strane, žene stvarno vole muškarce koji će im dati nekakvu sigurnost, sigurnu luku, da je ona lijepo opuštena uz njega, tako da jesu to klišeji koji su stvarno živa istina", objašnjava Marijana Perinić.

Iako pojedine klišeje smatraju točnima, drugi su im se pokazali apsolutno netočni. Ovisi, pogađate, o vlastitom iskustvu.

"Prvi klišej je da žene puno pričaju. Što je vrlo često istina", kaže Hrvoje Rupčić.

"Recimo, jedna od najosnovnijih i najvećih notornih laži je da su muškarci jači spol, a nisu!" smatra Sanja Doležal.

"Mi žene često mislimo da muškarci podrazumijevaju nešto što im mi ne kažemo direktno, a ti muškarcu moraš točno reći što želiš", govori Ivana Plechinger.

Teško je reći živimo li u muškom svijetu jer je i taj dojam poprilično individualan, s iskustvima za koja bi mnoge žene voljele da su ih ipak mogle preskočiti.

"Jako puno toga sam otkrila u politici, s obzirom na to da je politika igralište za muškarce i s jedne strane, prvo ste mala curica koja se smješka iza šefa, a kad se kasnije malo ohrabrite, onda postanete bezobrazna babuskara", priča Mirela Holy.

"Znate ono kako u današnjem društvu žena ne valja ako je majka petero djece, ako je single, ako ima iza sebe tri muža, ako se nikad nije udavala, nikad ne valja. Kad jedino valjamo? Kad smo bye bye, kad smo otišle u La La Land, onda je ono, joj kako je bila draga, ajme, svima se sviđala, rest in peace", kaže Marijana Perinić.

No zanimljivo je i to da nam često problem nije suprotni spol.

"Nažalost, žene se nedovoljno umrežavaju, dečki su tu puno, puno bolji, oni si međusobno pomažu", smatra Mirela Holy.


Je li istina da je žena ženi vuk?

"Ne", kratko odgovora Marijana Perini..

"Možda malo više onako tračaju jedna drugu nego što to muški rade, mislim da to i je istina", kaže Hrvoje Rupčić.

"To jednostavno nije istina, ako živite u takvom svijetu, jednostavno ste krivo birale svoje prijateljice, ne znam šta da vam kažem", poručuje Ivana Plechinger.

Zato pametno birajte i odgajajte svoje muškarce, poručuju naše poznate dame.

"Majke bi možda mogle se zapitati kako bi voljele da njih tretiraju njihovi partneri i tako odgajati svoje sinove", savjetuje Sanja Doležal.

Jesu li kavaliri već lagano izumrla vrsta?

"Ima ih, ima ih", vjeruje Marijana Perinić.

"Ne bih ja rekla da je to izumrla kategorija, ali možda da je kavalira sve manje", smatra Sanja Doležal.

"Mislim da je kavalirstvo već davno izumrlo", kaže Mirela Holy.

"Mislim da je džentlmenstvo nešto što nikada ne bi trebalo umrijeti", govori Maja Vučić.

U konačnici, ma koliko različiti ili slični bili, jedno je sigurno:

"Jedni bez drugih ne možemo i zapravo smo zajedno savršeni spoj", zaključuje Maja Vučić.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll - 4 Ivana Knoll - 2 Ivana Knoll - 3 Ivana Knoll - 6 +26 Ivana Knoll - 7 Celebrity Poslušajte kako Ivana Knoll govori njemački! Svojim pratiteljima javila se ispred stadiona pa sve iznenadila videom

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Renata Končić Minea i Robert Mareković - 3 Renata Končić Minea i Robert Mareković - 2 Renata Končić Minea i Robert Mareković - 1 Renata Končić Minea +26 In Magazin: Minea i Alen Bičević - 4 Celebrity Mineinu fantastičnu figuru nije potrebno posebno isticati, a za ovaj osmijeh na licu zaslužan je naš pjevač koji joj je pravio društvo!  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene