osobne priče i sjećanja

Iza kulisa diplomatskog svijeta s legendarnom novinarkom Ivanom Petrović skriva se mnogo zanimljivih priča, evo gdje možete saznati tajne iza zatvorenih vrata!

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Ivana Petrović - 1 In Magazin: Ivana Petrović - 2 In Magazin: Ivana Petrović - 3 In Magazin: Ivana Petrović - 4 In Magazin: Ivana Petrović - 5 In Magazin: Ivana Petrović - 6 In Magazin: Ivana Petrović - 7 In Magazin: Ivana Petrović - 3 In Magazin: Ivana Petrović - 2 In Magazin: Ivana Petrović - 1 +4 Ivana Petrović Galerija

Iza kulisa diplomatskog svijeta skriva se mnogo zanimljivih priča. No da bismo te priče zaista razumjeli, potrebno je imati vodiča koji će nam otkriti taj svijet iznutra. A boljeg od legende vanjskopolitičkog novinarstva Ivane Petrović teško je zamisliti.

Tijekom godina izvještavanja s različitih međunarodnih događanja dugogodišnja urednica vanjske politike, komentatorica i reporterka Nove TV stekla je neprocjenjivo iskustvo i duboko razumijevanje vanjskopolitičkih procesa.

Koliko je stresan njezin posao?

''Ovisi, kako koji put, ovisi o događaju. U svakom slučaju, ono što je nepredviđeno, što je ružno, što se dogodi na brzinu, na primjer teroristički napad, odreknuće pape Benedikta te nagle promjene koje ne možemo predvidjeti. Bio je jedan takav događaj, onda tu u svakom slučaju radi stres, morate se brzo spakirati, pokupiti, brzo trebate misliti, biti dobro potkovani da možete odmah krenuti u izvještavanje, obično uživo s izvanrednim vijestima'', priča Ivana, urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV. 

Putovanja su njezina svakodnevica.

''Prošle godine cijeli prosinac, praktički sve do kraja veljače, bila sam svaki mjesec barem deset-petnaest dana na putu, ovisi o dinamici događanja'', priča Ivana.

Od mjesta koja posjećuje malo toga stigne vidjeti.

''Recimo, ja sam u Luksemburgu u pretpristupnoj fazi bila pet puta da grad nisam uopće vidjela'', priča Ivana. 

Kao jedna od urednica knjige "Diplomatski pečat - sasvim osobno", u kratkim osobnim pričama i sjećanjima diplomata, donosi nam dogodovštine koje se događaju iza zatvorenih vrata. Mate Granić tako se sjeća sastanka iz '94., na početku pregovora o zaustavljanju sukoba između Hrvata i Bošnjaka sa svetim ocem Ivanom Pavlom Drugim.

Drugo izdanje knjiga je doživjela povodom obilježavanja 355. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu.

''Htjeli smo upravo ovim dopunjenim izdanjem pokazati na koji je način i Sveučilište u Zagrebu doprinijelo svim tim aktivnostima sa svojim studentima, profesorima, dekanima fakulteta koji su bili uključeni u te procese'', priča prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, rektor Sveučilišta u Zagrebu. 

Ivanu ljudi redovito zaustavljaju na ulici i pitaju za mišljenje o vanjskopolitičkoj situaciji, ali i dijele komplimente.

''Joj, gospođo, što mi vas volimo, što vas volimo slušati, vi ste naša najbolja novinarka, samo tako dalje. Onda ja kažem - pa mi radimo za vas, mi ne radimo za političare, nego za vas. Znaju i reći da sam ljepša uživo nego na televiziji'', priča Ivana. 

S obzirom na to da je "Diplomatski pečat" svoje drugo, prošireno izdanje dobio u samo dvije godine, ne sumnjamo da nam se uskoro smiješi i treće. Uz iskustvo i strast predanih urednika priče iza kulisa diplomatskog svijeta, kako je krenulo, postat će pravi bestseler.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Sonia Kruger - 1 Sonia Kruger - 3 Sonia Kruger - 2 Sonia Kruger - 4 +8 Sonia Kruger - 5 Zanimljivosti Zbog ovih fotografija svi su pomislili da u 59. godini čeka dijete, a evo i kako ih je ona prokomentirala!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Aleksandra Grdić Aleksandra Grdić Aleksandra Grdić Aleksandra Grdić - 13 +25 Aleksandra Grdić - 11 Nekad i sad Pogledajte kako danas izgleda Aleksandra Grdić, godinama je nismo vidjeli, a sad je snimljena u supermarketu!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene