boravak u bolnici

Britanska kraljevska obitelj posljednjih je dana ponovno u fokusu javnosti, a sve zbog niza zdravstvenih problema

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljevska obitelj - 6 Kraljevska obitelj - 1 Kraljevska obitelj - 2 Kraljevska obitelj - 3 Kraljevska obitelj - 4 Kraljevska obitelj - 5 Kralj Charles III. - 2 Sarah Ferguson - 11 +0 Sarah Ferguson - 9 Galerija

Britanska kraljevska obitelj posljednjih je dana ponovno u fokusu javnosti. Ovog puta nije riječ o aferama koje potresaju palaču već o nizu zdravstvenih problema. Nakon što je objavljeno da je Kate Middleton, princeza od Walesa, operirana te da će u bolnicu ovog tjedna i kralj Charles, uslijedio je šok. Teška dijagnoza karcinoma sustigla je i bivšu suprugu princa Andrewa - Sarah Ferguson.

Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, o šoku zbog dijagnoze raka kože progovorila je na Instagramu.

''Uzimam neko vrijeme za sebe jer mi je dijagnosticiran maligni melanom, oblik raka kože, moja druga dijagnoza raka u roku od godinu dana nakon što mi je ljetos otkriven rak dojke zbog kojeg sam podvrgnuta mastektomiji i rekonstruktivnoj operaciji. Zahvaljujući mom dermatologu, bolest je otkrivena. Naravno, još jedna dijagnoza karcinoma bila mi je popriličan šok, ali dobro sam raspoložena i zahvalna na vašim brojnim porukama ljubavi i podrške. Vjerujem da moje iskustvo dodatno naglašava koliko je važno provjeriti veličinu, oblik, boju i teksturu te pojavu novih madeža, koji mogu biti znak melanoma. Pozivam sve koji ovo čitaju da budu oprezni i da redovito pregledavaju sumnjive madeže'', objasnila je Sarah. 

Prošle godine dijagnosticiran joj je i rak dojke nakon rutinske mamografske pretrage. Vojvotkinja se sada odmara kod kuće sa svojom obitelji. Ova 64-godišnjakinja bila je u braku s vojvodom od Yorka, princom Andrewom, a razveli su se 1996. godine

Njezina dijagnoza raka kože posljednja je u nizu objava o zdravstvenim problemima članova kraljevske obitelji. Prošlog tjedna Kensingtonska palača objavila je kako se Kate, supruga princa Williama, oporavlja nakon operacije abdomena. U bolnici će ostati do dva tjedna, a ne očekuje se da će nastaviti s kraljevskim dužnostima još nekoliko mjeseci. Iz palače su poručili kako uzrok operacije nije kancerogen.

Ovog tjedna na operaciju će i kralj Charles i to zbog benignog povećanja prostate. Smatra se da je kralj želio podijeliti svoju dijagnozu s javnošću kako bi potaknuo druge muškarce da se pregledaju. Njegova supruga je poručila:

''Dobro je, hvala na pitanju. Veseli se povratku na posao'', rekla je Camilla. 

Zabrinutost i želje za što bržim oporavkom nakon obkava o zdravstvenim problemima Kate i Charlesa, izrazili su i Meghan i Harry vojvotkinja i vojvoda od Sussexa koji žive u SAD-u. I Britanci, koji itekako drže do kraljevske obitelji, nadaju se skorašnjem pojavljivanju kraljevske obitelji na događajima u punom sastavu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene