Filmu ''Dina'' najviše nagrada

Mračni vestern osvojio je dvije najznačajnije nagrade na ovogodišnjoj dodjeli filmskih nagrada BAFTA

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

"Šape pasje" u nedjelju je osvojio dvije najznačajnije nagrade na ovogodišnjoj dodjeli filmskih nagrada BAFTA, onu za najbolji film i za najbolju režiju koju potpisuje Jane Campion, a znanstveno-fantastični ep "Dina" osvojio je najviše nagrada.

"Jane... ti si vizionarka čiji se trag provlači kroz posljednjih 30 godina kinematografije u tvojim pričama o neshvaćenima, nedovoljno zastupljenima i ušutkanima. Nadahnula si niz žena da otkriju svoj glas. Ovdje smo zbog tebe", rekla je producentica Tanya Seghatchian dok je preuzimala nagradu u ime Campion, koja nije mogla prisustvovati svečanosti.

Pogledaj i ovo Cillian Murphy, Oppenheimer ''nevjerojatna glumačka ekipa'' "Oppenheimer" trijumfirao na dodjeli filmskih nagrada BAFTA, osvojio je ukupno sedam nagrada!

Odsutni Will Smith osvojio je nagradu za najboljega glumca za ulogu oca teniskih zvijezda Venus i Serene Williams u filmu "Kralj Richard", dok je Joanna Scanlan osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu za ulogu udovice koja otkriva strašnu tajnu svojega pokojnog supruga u filmu "After Love".

Ovogodišnju svečanost dodjele nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti vodila je australska glumica i komičarka Rebel Wilson.

Ceremonija održana u londonskome Royal Albert Hallu vratila je uobičajeni glamur ovome događaju nakon što je prošle godine išla virtualno zbog pandemije koronavirusa.

Tijekom svečanosti spominjao se rat u Ukrajini, a neki nominirani umjetnici nosili su vrpce i bedževe u plavim i žutim bojama ukrajinske zastave te su o krizi govorili na crvenom tepihu i na pozornici.

Film "Dina", adaptacija romana Franka Herberta iz 1965., vodila je s jedanaest nominacija, uglavnom u kreativnim i tehničkim kategorijama, a osvojila je ukupno pet nagrada.

"Belfast", poluautobiografska crno-bijela komična drama Kennetha Brannagha čija je radnja smještena na početak tri desetljeća dugoga sukoba u Sjevernoj Irskoj, osvojila je nagradu za izvanredan britanski film.

Remake "Priče sa zapadne strane" redatelja Stevena Spielberga osvojio je dvije nagrade, među kojima je i ona za najbolju sporednu glumicu, a dobila ju je Ariana DeBose.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene