OD 24. DO 26. LIPNJA

Siddharta stiže na INmusic festival kao dio projekta Europavox!

Siddharta stiže na INmusic festival Siddharta stiže na INmusic festival Foto: PR

Jedna od najpopularnijih slovenskih grupa, Siddharta, stiže na ovogodišnji INmusic festival u sklopu projekta Europavox!

Vrhunskom lineupu INmusic festivala pridružuje se i Siddharta, grupa koja je na slovenskoj glazbenoj sceni u više od dva desetljeća ostavila dubok trag.

Okupili su se još 1995. godine te su izgradili kultni status, a od početka karijere ih prate platinaste naklade. Već prvim albumom ID iz 1999. godine skočili su na vrhove glazbenih ljestvica te nisu razočarali ni svakim sljedećim izdanjem. Svoju glazbu su stvarali od Slovenije pa sve do Los Angelesa, a svoj najznačajniji istup u karijeri imali su 2003. godine kada su rasprodali ljubljanski stadion Bežigrad. Dvije godine kasnije svirali su na stadionu Stožice pred više od 11.000 ljudi, a tijekom karijere su osvojili više od 30 glazbenih nagrada.

Pogledaj i ovo showbuzz OD 24. DO 26. LIPNJA Provjerite raspored: INmusic festival objavio nastup izvođača po danima

Siddharta je bend koji je surađivao s brojnim kolegama iz raznih žanrova, a ove godine stižu i pred publiku jarunskog INmusic festivala u sklopu projekta Europavox.

Europavox projekt predvođen Europavox Festivalom sufinanciran je od strane Europske komisije kao važan program za poticanje međueuropske suradnje i doprinos suvremenoj kulturi i glazbi. Europavox okuplja partnere iz sedam europskih država i najvažnije glazbene promotore i festivale u svakoj od partnerskih zemalja sa ciljem poticanja razmjene suvremenih autorskih izvođača iz svih dijelova Europe, razvijanju inovativnih pristupa na području europske glazbene industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne europske baštine.

Siddharta se na 14. INmusic festivalu pridružuje impresivnom line-upu koji uključuje The Cure, Foals, Suede, Garbage, The Hives, Johnny Marr, LP, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Santigold, Peter Bjorn and John, Skindred, Zeal & Ardor, Fontaines D.C., Black Honey, Gato Preto, Mangroove te Edi East Trance Bluesu uz još mnoga glazbena imena i iznenađenja.

Vrhunski program i iznimno povoljnu cijenu ulaznica INmusic festivala prepoznao je i jedan od najvažnijih glazbenih časopisa na svijetu, kultni New Musical Express koji je zagrebački INmusic festival proglasio najboljim i najpovoljnijim festivalom u Europi.

INmusic festival #14 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. lipnja 2019. godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene