Publika dio festivala

Počeo je 17. Špancirfest pod novim sloganom - 'Pokreni svoju kreativnost'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Počeo je Špancirfest! Vijest je to koju već 17 godina zaredom objavimo krajem kolovoza.

Najpopularniji i jedan od najuspješnijih hrvatskih festivala u 2015. nosi novi slogan - 'Pokreni svoju kreativnost', a ovo izdanje zaista će predstaviti kreativni iskorak ne samo u činjenici da će publika biti aktivni dio festivala već i u načinu na koji se Špancirfest iznova redefinira, otvara nove pravce razvoja zadržavajući poznati i provjereni šarm..

Pogledaj i ovo showbuzz prijavi se Akupunktura grada na Špancirfestu: kreativno osmišljavanje javnih prostora

Ovogodišnji Špancirfest će brojnoj publici koja će u sljedećih desetak dana posjetiti Varaždin donijeti iznimno zanimljiv, kvalitetan i raznolik program, a posebni će se naglasak staviti i na strateško poticanje kreativnih i kulturnih industrija te njihovo izravno povezivanje s tržištem.

Koncertni je program izuzetnim i posebno za Špancirfest pripremljenim nastupom u predivnom ambijentu nove glazbene pozornice u perivoju varaždinske vile Bedeković, otvorio Maksim Mrvica. Popularni Stančićev trg rasplesala je francuska atrakcija Nouvelle Vague, a glavna festivalska pozornica kod Starog grada bila je rezervirana za čvrsti rock zvuk zagrebačkog Gatuza, nagrađivanu i hvaljenu kantautoricu Saru Renar, a to je bio sjajan uvod u najveću glazbenu atrakciju prvog dana Špancirfesta - švedske rock zvijezde Mando Diao.

Ulice su postale velika zabavna pozornica.

Tijekom dana ulice i trgove Varaždina prepune dobro raspoloženih lica razveselili su brojni ulični glazbenici, performeri, ali i verglaši koji su se u velikom broju okupili na svoj 2. Međunarodni susret.
S radom je počeo Park kreative s brojnim kreativnim radionicama za djecu, ali i ponekog odraslog. U skladu s novim sloganom Špancirfesta, posjetitelje je dočekalo i novo ruho Uske ulice, koja je ove godine rezervirana za tridesetak mladih umjetnika koji će u njoj stvarati i izlagati svoja djela.
Subota neće nimalo zaostajati za prvim danom festivala jer kod vile Bedeković stiže miljenik Špancirfesta Darko Rundek i njegov Cargo Trio. Na Stančićevom trgu će svirati kultni ljubljanski Pankrti, a sjajnu glazbenu večer drugog dana festivala zaokružit će Bajaga & Instruktori.
Ulični program biti će još bogatiji, a posebno treba naglasiti jedinstveni i spektakularni nastup francuske skupine Transe Express koja će izvesti dvije točke s posebnim naglaskom na večernji nastup na Kapucinskom trgu. Njihov dolazak u Varaždin dio je Festivala Francuske u Hrvatskoj - Rendez vous.

Sve koji se još nisu uputili prema Varaždinu, pozivamo da dođu na Špancirfest te - pokrenu svoju kreativnost!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene