The Great Gatsby

Baletni megaspektakl u kolovoz stiže u magičnu pulsku Arenu

The Great Gatsby The Great Gatsby

Balet The Great Gatsby svoju je premijeru doživio 2014. godine i od tada je napunio dvorane svih velikih gradove Europe. Poslije spektakla u Zagrebu stiže i u pulsku Arenu

Nakon prošlogodišnjeg baletnog spektakla The Great Gatsby u Areni Zagreb, na redu se našla i pulska Arena koja će 9. kolovoza biti rezervirana za prikazivanje tog jedinstvenog projekta rađenog po knjizi F. Scotta Fitzgeralda. Jedno od najvažnijih djela svjetske književnosti poslužilo je kao motiv za spoj suvremenog plesa, baleta i kinematografije.

Pogledaj i ovo Stjepan Hauser live-stream Hauser najavio poseban nastup: Glazbenik će nastupiti sam u praznoj pulskoj Areni 27. travnja

Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa, ujedno i redatelj projekta, osmislio je koreografiju isključivo za taj show. Uzevši u obzir da je do sada surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, Lenny Kravitza, U2-a i Patricka Swayzea, jasno je da se radi o nečemu zaista velikom.

Osim Dwighta, tu je i Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marinskog kazališta u Sankt-Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i zvijezda svjetskih razmjera koja savršeno utjelovljuje plesne pokrete u glavnoj ulozi Jaya Gatsbyja, te vrhunski kompozitor Konstantin Meladze, koji potpisuje jedinstvenu glazbu baleta The Great Gatsby. Svojevrsni blockbuster prava je poslastica za sve ljubitelje baletne i plesne umjetnosti, ali i modernog glazbenog izričaja.

Balet The Great Gatsby svoju je premijeru doživio 2014. godine i od tada je napunio dvorane svih velikih gradove Europe, a nastup o taštini i izdaji, ljubavi i ljubomori, snovima i usamljenosti, koji spaja tradicionalno i novo, do sada je pogledalo preko 30.000 ljudi.

Budući da su sve europske izvedbe do sada u potpunosti rasprodane i ako je suditi prema reakcijama oduševljenja nakon prošlogodišnjeg zagrebačkog nastupa, ove će se godine ponovno tražiti ulaznica više.

Ulaznice za remek-djelo trojice umjetničkih genija uskoro će se naći u prodaji po cijenama koje će se kretati od 180 do 750 kuna. Bit će ih moguće nabaviti u sustavu Eventim (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) od petka, 18. svibnja.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene