Je li moguće?

Uz njegovu strašnu smrt vežu se brojne teorije zavjere, neki su uvjereni da ju je sam lažirao i da je za to imao dobar razlog

James Dean (Foto: Profimedia) James Dean (Foto: Profimedia) Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju James Dean (Foto: Profimedia) James Dean (Foto: Profimedia) +0 James Dean (Foto: Profimedia) Galerija

James Dean izgubio je život u tragičnoj nesreći 1955. godine na putu na automobilsku utrku na kojoj se trebao natjecati.

Američki glumac James Dean nosi titulu ikone i nakon što je od njegove tragične smrti prošlo 66 godina, a njegova tri filma koje je snimio "Pobunjenik bez razloga", "Istočno od Edena" i "Div" pamte se i gledaju i danas.

James je život izgubio u tragičnoj automobilskoj nesreći 30. rujna 1955. godine u dobi od samo 24 godine, a njegova je smrt u tadašnje vrijeme bila jedna od najvećih tragedija u svijetu slavnih. Iako je službeno proglašena nesretnim slučajem, oko njegove smrti kruže brojne teorije zavjere.

James je u životu imao dvije velike strasti - glumu i automobilske utrke. Njegova glumačka karijera bila je u usponu, a između snimanja je pobjeđivao i na utrkama u Palms Springsu i Santa Barbari. Jedna od njegovih najvećih investicija bila je kupnja Porsche Spydera kojem je od milja dao nadimak "malo kopile" u kojem je na na kraju izgubio život.

Naime, James je planirao sa svojim vozilom sudjelovati na utrci Salinas Road i planirao ga je tamo prevesti na prikolici da bi se u posljednji čas predomislio te se odlučio sam odvesti, a s njim se otputio i mehaničar Rolf Wütherich. Ubrzo nakon što su krenuli, policija ih je zaustavila zbog prebrze vožnje, a onda su napravili i pauzu u jednom od restorana na putu kako bi nešto pojeli.

Sat vremena kasnije u vožnji su ugledali vozilo marke Ford kako juri prema njima, a James je Rolfu rekao kako taj tip mora stati jer ih sigurno vidi, no samo nekoliko sekundi kasnije automobili su se sudarili.

Rolf je ispao uz Porschea i zadobio je nekoliko lomova, a vozač Forda Donald Turnupseed prošao je s nekoliko lakših ozljeda. Međutim, James nije bio te sreće i proglašen je mrtvim u 18 sati 30. rujna 1955. godine.

Svjedoci na mjestu nesreće potvrdili su kako James nije vozio prebrzo, unatoč tome što je u službenom izvještaju kao uzrok nesreće navedena brzina. Pričalo se i kako je glumac bio živ nakon nesreće i imao slabi puls, dok je prema drugoj teoriji ostao na mjestu mrtav što je pokrenulo teorije zavjere. Postoji i ona da je čak lažirao svoju smrt, jer je navodno mrzio slavu i obožavateljice koje su ga opsjedale.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Natalia Vodianova i Antoine Arnault (Foto: Profimedia) Natalia Vodianova (Foto: Getty Images) Natalia Vodianova i Justin Portman (Foto: AFP) Natalia Vodianova i Justin Portman (Foto: AFP) +8 Natalia Vodianova (Foto: AFP) Celebrity Rodila je petero djece, ali kada zakorači na modnu pistu postaje njezina vladarica i toj se ljepoti svi dive!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene