poginuo u nesreći

Detalje ljubavi sa 16 godina mlađom suprugom uspješno je skrivao, a njihovo vjenčanje je izazvalo zanimanje javnosti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Olivier Dassault, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći, oženio se 2009. menadžericom Natachom Nikolajevic s kojom je dobio sina Thomasa, a nije poznato kako su se upoznali.

Francuski milijarder i parlamentarni zastupnik Olivier Dassault poginuo je u nedjelju u 70. godini života u helikopterskoj nesreći u blizini Deauvillea. 

Iza njega su ostali njegova 16 godina mlađa supruga Natacha Nikolajevic i njihov sin Thomas (10) te njegova djeca iz prvog braka, kćeri Helene (31) i Remi (26). Olivier je bio najstariji sin pokojnog industrijalca Sergea Dassaulta i jedan od nasljednika tvrtke Dassault Aviation koja proizvodi zrakoplove Falcon, Mirage i Rafale, a posjeduje  i list Le Figaro. 

Procjenjuje se da je imovina stradalog zastupnika vrijedna šest milijardi eura i prema tome je bio 12. najbogatija osoba u Francuskoj. Većinu je naslijedio od oca, a javnost zanima kako će se Olivierovo bogatstvo biti raspodijeljeno s obzirom da je imao suprugu i troje djece. 

Dassault se 5. veljače 2009. u Parizu oženio Natachom, menadžericom tvrtke Ax & Cible Communication, a vjenčanje je izazvalo veliku pozornost javnosti. Dvije godine kasnije su dobili sina Thomasa. Par je svoju vezu držao u privatnosti i ne zna se kako su se upoznali ni drugi detalji njihovog odnosa. 

Prije toga, od 1989. Dassault je bio u braku s Carole Tranchant s kojom je dobio kćeri Helene i Remi. 

Inače, Olivier je bio poznat po brojnim rušenjima rekorda u brzini letenja, a jedan od njih je onaj iz 1977. od New Yorka do Pariza u zrakoplovu Dassault Falcon 50.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Diana (Foto: AFP) Princeza Diana i princ Charles (Foto: AFP) Princeza Diana u Africi (Foto: Profimedia) Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) +2 Princeza Diana (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Bio je naočit muškarac koji je ljubio princezu Dianu, šuškalo se i da je Harryjev otac, a njegov život danas daleko je od onog koji je tada vodio

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene