nevjerojatna priča

Kao djevojčica je usmrtila majku iz pakla, a poslije zatvora dobila je milijune obožavatelja

Gypsy Rose Gypsy Rose Foto: Profimedia

Ako još niste čuli istinitu priču o Gypsy Rose Blanchard, sasvim je sigurno da će vam zalediti krv u žilama.

Prije nego je cijela istina izašla u javnost, Gypsy Rose Blanchard bila je sasvim "obična" djevojčica koja se u ranoj dobi borila s raznim dijagnozama, a njezina majka Dee Dee bila je poznata kao heroina Golden Meadowa, mjesta u kojem su živjele u Louisiani. 

Naime, Dee Dee je o svojoj "bolesnoj" kćeri svakodnevno brinula, a njezino kritično stanje bilo je poznato i u tadašnjim medijima pomoću kojih su skupljali novce za potrebna liječenja.

Nitko uistinu ne bi povjerovao u rasplet priče koji se zapravo dogodio jer, kako su i same pričale, nema bolesti s kojom se Gypsy nije borila, pa je tako u jednom trenutku završila i u kolicima s cijevi za dohranu. 

Priča je išla toliko daleko da je Gypsy izvadila i nekoliko zuba jer je navodno patila od "teškog karijesa", leukemije, dijabetesa...

Pogledaji ovo The Act (Foto: Profimedia) Preporuke Majka iz pakla i „bolesna“ kći šokirale su cijeli svijet. Istinita priča od koje se ledi krv u žilama upravo je postala još strašnija

Rijetko tko bi mogao naslutiti da su sve ove priče izmišljene te da se zapravo radilo o Munchausenovom sindromu, od kojeg je uistinu patila Gypsyna majka.

@true_crime_clips Clips of Dee Dee & Gypsys 2008 interview #deedeeblanchard #gypsy #gypsyrose #gypsyroseblanchard #gypsycase #gypsyrosecase #gypsyroseblanchardcase #deedeeblanchardcase #nickgodejohn #truecrime #crime #creepy #truecrimetiktok #truecrimecommunity #truecrimetok #truecrimeanytime #truecrimestory #truecrimestories #truecrimestorytime #truecrimeallthetime #truecrimepodcast #truecrimeyoutubers #truecrimejunkie #truecrimeyoutuber #crimestories #crimejunkie #crimestory #crimescene #truecrimecase #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound - True Crime Clips

Naime, spomenuti sindrom rijetki je oblik zlostavljanja u kojem skrbnik pretjeruje i izaziva bolest kod djeteta tražeći pažnju i suosjećanje. 

Kako je Gypsy odrastala, tako je naslućivala da nešto u cijeloj priči ne štima. Kasnije je navela da je bila svjesna da je sposobna sama hodati bez problema, ali se nije usuđivala suprotstaviti majci koja od rođenja vješto manipulira njezinim mišljenjem i osjećajima. 

U jednom trenutku pronašla je dečka u kojeg se zaljubila, ali to je bilo nešto o čemu je mogla samo sanjati. Prema njezinim navodima, tvrdila je da taj pothvat nije dolazio u obzir jer je Dee Dee strogo zabranila svaki izlazak bez nje te da joj nije trebalo mnogo da shvati kako se samo radilo o majčinskoj iskrivljenoj ljubomori i manipulaciji.

@primevideo Gypsy Rose’s story is being told fully, down to every last heartbreaking detail. #ThePrisonConfessionsOfGypsyRoseBlanchard is now available to buy on Prime Video. #GypsyRoseBlanchard #PrimeVideo #ThePrisonConfessionsOfGypsyRoseBlanchardPV #OnPrimeNow ♬ original sound - Prime Video

Tim povodom istaknula je i da ju je vezala za krevet lancima zbog neposlušnosti, a ono čime se branila bilo je briga za Gypsynu bolest. 

Rasplet priče dolazi kada je tada - pretpostavlja se 14-godišnja Gypsy ubila svoju majku.

Razlog zbog kojeg nisu sigurni koliko je imala godina je zbog toga što ju je majka lagala za godine, naravno, kako bi što duže ostala dijete. Da bi priča još bila bizarnija, Dee Dee je o Gypsyinoj dobi obmanula i liječnike. U prilog joj je išao uragan koji se dogodio ranije u njezinom mjestu te koji je uništio većinu imovine, a ona je tvrdila su svi Gypsyini dokumenti nestali u toj katastrofi.

Gypsy je netom prije no što je odlučila usmrtiti vlastitu majku, preko interneta upoznala dečka Nicholasa Godejohna kojemu je ona svojevremeno povjerila svoj plan, a on ju je u tome i podržao. 

@truecrime_central gypsy rose blanchard cleaned up blood after nick unalived her mom #deedeeblanchard #gypsy #gypsyrose #gypsyroseblanchard #gypsycase #gypsyrosecase #gypsyroseblanchardcase #deedeeblanchardcase #nickgodejohn #truecrime #crime #creepy #truecrimetiktok #truecrimecommunity #truecrimetok #truecrimeanytime #truecrimestory #truecrimestories #truecrimestorytime #truecrimeallthetime #truecrimepodcast #truecrimeyoutubers #truecrimejunkie #truecrimeyoutuber #crimestories #crimejunkie #crimestory #crimescene #truecrimecase #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound - true crime

Cijeli plan nije ostao samo na riječima pa su se tako njih dvoje ubrzo "bacili na posao". 

Iako je Gypsy bila začetnik ideje, Nick, za kojeg se ispostavilo da pati od mentalnih poteškoća, svojevoljno je izvršio ubojstvo njezine majke tako što joj je napravio više uboda nožem, a Gypsy je za cijelo to vrijeme sjedila u kupaonici začepljenih ušiju. 

S obzirom na okolnosti, opravdavate li postupak Gypsy Rose?

  • Da, definitivno
  • Ne, mogla je naći drugo rješenje
  • Ne znam što da mislim

Ukupno glasova:

Poslije samog čina, njih dvoje vodili su ljubav, a kako Gypsy govori, dugo nakon toga nije imala osjećaj kajanja. 

14-godišnja djevojčica provela je osam godina u zatvoru, gdje kaže da se prvi put u svom životu osjećala slobodno, s obzirom na to što je sve prošla kroz odrastanje. 

Sada ima 32 godine te je izašla na slobodu  28. prosinca 2023. Za vrijeme kazne, točnije 2022. godine, upoznala je supruga Ryana Andersona koji joj je slao pisma u zatvor, ali nedavno je Rose podnijela zahtjev za razvod braka. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gyspy-Rose Blanchard-Anderson (@gypsyrose_a_blancharddd)

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči je to da je Gypsy postala prava senzacija nakon što je svijet saznao za njezinu priču. 

Pri izlasku iz zatvora, cijeli njezin život preokrenuo se naopačke kada je javnost od nje napravila slavnu osobu, ali i sama Gypsy izrazila je želju da postane influencerica i javna ličnost. 

Za samo 24 sata skupila je 6 milijuna pratitelja na Instagramu i TikToku, ali je prije mjesec dana obrisala društvene mreže. 

Mnogi obožavatelji vjeruju kako prolazi kroz težak period zbog razvoda i privikavanja na stvarni svijet te da će se nakon nekog vremena vratiti na spomenute platforme. 

O Gypsy Rose snimljen je i film "The Act", kao i dokumentarac "Mommy Dead and  Dearest", a prije izlaska iz zatvora snimljeni su i razgovori s ovom ženom čiji se život uistinu ne može prepričati u samo jednom članku. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene