TELEMACH DONOSI

Kad laici uče pjevati: ''Mi kandidate promatramo kao sportaše koji su došli u ruke najboljih trenera i čekamo da zasjaju u svojoj finalnoj utakmici''

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Kandidati na pola puta u Školi pjevanja Husar & Tomčić - 5 Kandidati na pola puta u Školi pjevanja Husar & Tomčić - 4 Kandidati na pola puta u Školi pjevanja Husar & Tomčić - 3 Kandidati na pola puta u Školi pjevanja Husar & Tomčić - 2 +0 Kandidati na pola puta u Školi pjevanja Husar & Tomčić - 1 Galerija

Kandidati u Školi pjevanja Husar & Tomčić već su na pola puta do svoje finalne izvedbe. U ukupno 12 sati besplatne edukacije pjevanja kroz projekt Otkrij svoj talent prelaze svoje granice, uče nevjerojatne činjenice o glasu i pokazuju može li se u 12 sati talent dovoljno izbrusiti.

Pogledaj i ovo Traumatic Arts - prvi sat TELEMACH DONOSI Svila je izazov i za početnike i za one s iskustvom: ''Kad si gore visoko naglavačke, što god da ti je, zaboraviš na sve ostale brige''

Sebastijan Mrkalj iz Slavonskog broda, Ivona Krajinović iz Vukovara i Ivana Đuroci Popović iz Durđevca potpuno su se predali u ruke mentorice Mije Mihanović iz Škole pjevanja Husar & Tomčić, koja s njima prolazi edukaciju.

Iza njih je već sedam individualno odrađenih sati, a do finala ih dijeli još pet. Svi su oduševljeni novim otkrićima o svojem glasu i mogućnostima koje su se skrivale u njima.

''Izlazimo iz svoje kutijice u koju smo bili strpani i probijamo granice za koje nismo ni znali da ih imamo. Uvijek sam imala blokadu da moje vokalne sposobnosti idu do jedne granice i da nakon toga mene nema, a zapravo nam je mentorica pokazala da možemo više nego što smo sami mislili'', priča nam Ivona.

''U ovoj školi pjevanja gleda nas se kao kompletnu osobu i individualca, tvoje vokalne vještine, tvoj raspon glasa. Čak oni ovdje vide u meni nešto što ja nisam vidio sam i znatiželjan sam kako će to na zadnjem satu ispasti'', oduševljeno govori Sebastijan.

''Ja sam stvarno oduševljena. Prošla sam više edukacija i nismo toliko radili tehniku disanja, što meni znatno olakšava kod postave glasa. Time sam stvarno zadovoljna i doma stalno vježbam. Ova edukacija mi je pokretač i dobila sam neku novu snagu'', priča nam Ivana.

Kandidati na pola puta u Školi pjevanja Husar & Tomčić - 5 Kandidati na pola puta u Školi pjevanja Husar & Tomčić - 5 Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac

Na sedmom satu edukacije dočekala ih je Martina Tomčić i provjerila kako su savladali osnovne vokalne tehnike, tehniku disanja i tehniku aktivacije vokala, koju onda kasnije primjenjuju na biranom i zadanom materijalu.

''Većina njih nije imala iskustva s ovakvim načinom rada, ja bih čak rekla vojničkog režima, međutim vidjeli su da sve ovisi o njima i da koliko oni ulože, toliko će dobiti nazad. Mi dajemo svima jednako. Ali na pojedincu je da se angažira na adekvatan način, odnosno prema vlastitim očekivanjima'', kaže Martina Tomčić.

''Moram priznati da su se svi do jednog jako otvorili i ono što mi je najbitnije je da su se zarazili tom idejom kako njegovati vlastiti instrument jer to je ulog u njihovu pjevačku budućnost. ''

Troje kandidata u finalu na 12. susretu zapravo se natječu jedan protiv drugog, ali njihova je najveća nagrada što su ovu edukaciju osvojili. Zato se međusobno podržavaju.

Svi troje slažu se kako ih je projekt povezao i da su na istoj valnoj duljini, pa im zbog toga nije problem i svoje privatno vrijeme odvajati kako bi iz ove edukacije svi izvukli maksimum. Sebastijan, Ivona i Ivana svakodnevno komuniciraju i zajedno vježbaju vokalne tehnike preko videopoziva.

Partner na projektu je Telemach, koji podupire mlade koji žele razvijati svoj talent, a ujedno svojom inovativnom 10 GIGA optičkom mrežom omogućuje kandidatima ugodno korisničko iskustvo. Brza i stabilna internetska mreža kandidatima znači da mogu neometano razmjenjivati znanje i vježbati preko videopoziva, što oni svakodnevno i rade.

Njihovu finalnu izvedbu pratit će i mentori ostalih dviju škola koje sudjeluju u projektu Otkrij svoj talent, B Residence i Traumatic Arts, a kako u tim školama napreduje edukacija, možete pogledati na poveznicama.

Prvi sat u Plesnom klubu B Residence

Prvi sat u Školi akrobacija Traumatic Arts

Martina Tomčić oduševljena je njihovim napretkom u samo šest sati edukacije, a tko je postigao najviše u tom periodu, ne želi otkrivati. Za sve kandidate ima jednaku želju.

''Želim da ta zaraza vokalnom tehnikom ostane njima u trajnom vlasništvu jer tako će si osigurati zdrave glasnice i dugotrajnost u pjevanju. Mi kandidate promatramo kao sportaše koji su došli u ruke najboljih trenera i čekamo da zasjaju u svojoj finalnoj utakmici'', zaključuje Martina.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Traumatic Arts - prvi sat Traumatic Arts - prvi sat Traumatic Arts - prvi sat Traumatic Arts - prvi sat +6 Traumatic Arts - prvi sat Zanimljivosti Svila je izazov i za početnike i za one s iskustvom: ''Kad si gore visoko naglavačke, što god da ti je, zaboraviš na sve ostale brige''

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Kristijan Josip Periš Prvi sat besplatne poduke u plesnom klubu B Residence Esmeralda Slaviček Osim poduke u plesnoj dvorani mentorica je za kandidate pripremila i videomaterijale uz koje mogu vježbati gdje god +6 Osim poduke u plesnoj dvorani mentorica je za kandidate pripremila i videomaterijale uz koje mogu vježbati gdje god Zanimljivosti Nikada nisu plesali, a sada imaju 12 sati da pokažu mogu li savladati pravu plesnu točku: ''Vjerujem u čuda i u mentoricu''

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Telemach po najvišim profesionalnim standardima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene