Pokrovitelj Telemach

Finale u DJ školi: Kandidati različitog iskustva i glazbenih ukusa pokazali što su naučili u 12 sati poduke

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju DJ Škola - finale DJ Škola - finale DJ Škola - finale DJ Škola - finale DJ Škola - finale DJ Škola - finale DJ Škola - finale DJ Škola - finale DJ Škola - finale DJ Škola - finale +1 DJ Škola - finale - 1 Galerija

Održano je finale u DJ školi. Nakon 12 sati besplatne poduke trojica kandidata pokazala su koje su vještine naučili u periodu iza njih.

Trojica kandidata dovršila su sudjelovanje u projektu Otkrij svoj talent i u 12 sati besplatne edukacije pod mentorstvom iskusnog DJ-a pokazali što se može naučiti u ovom kratkom periodu. Isprobavali su i uvježbavali različite tehnike koje sačinjavaju DJ set. Za kandidate je bilo važno da nauče kako izabrati uzlaznu i izlaznu frazu u svakoj pjesmi kako bi mogli kombinirati jednu pjesmu s drugom. Tehnike koje su ipak malo veći izazov od odabira uzlazne i izlazne fraze su:

Beatmatch – osnovna tehnika koja se koristi sinkronizacijom dviju traka na osnovi tempa i fraze.

Beatjuggling – ručno producirani loopovi na gramofonima koji pridonose atraktivnijoj završnici

Scratch – tehnika koja predstavlja instrumentalno ritmičko izražavanje kombinacijom crossfadera na mikseru i snimljenog zvuka na ploči, a DJ-i ih koriste da obogate trake samplovima ili kao instrumentalnu solažu

Također, bilo je važno da kandidati shvate važnost kognitivnih i motoričkih sposobnosti koje su potrebne da bi se odradilo sve što jedan DJ set zahtjeva. Ipak, najveće mjerilo uspješnosti DJ-a je zadovoljstvo publike. Iako su kandidati marljivo radili na satovima s mentorom, ali i sami vježbali teško je očekivati da mogu odraditi besprijekoran set koji ipak podrazumijeva više iskustva.

Što je sve naučio, prvi je pokazao Toni Šušković. „S obzirom na ovo kratko vrijeme koje smo imali poprilično sam zadovoljan. Svaka radionica je jako dobra i motivirajuća za nastavak“, rekao je Toni, a mentor Davor dodao: „Toni je pokazao iskustvo koje ima od prije, brzo je miksao pjesme, pokazao je dobar flow, savladao je scratch tehnike i da vješto vlada situacijom.

DJ Škola - finale DJ Škola - finale Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Zatim je za DJ pultom svoje umijeće pokazao Luka Pangrac koji ima iskustva s house glazbom. „Luka ima odličan senzibilitet i neke je tehnike poznavao od prije. Super ih je implementirao ovdje u kratkom vremenskom roku“, rekao je Davor.

DJ Škola - finale DJ Škola - finale Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Sva znanja koja je prikupio, pokazao je i Patrik Suman. „Iznimno sam zadovoljan s količinom stvari i količinom iskustva koje sam ovdje dobio. Zahvalan sam što sam imao priliku uz ovakvog mentora naučiti raznovrsne DJ tehnike i upoznati se više s ovim svim“, rekao je Patrik.

DJ Škola - finale DJ Škola - finale Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

„Patrik je demonstrirao jednu tehniku gdje skraćujemo loop i na taj način radimo „dizalicu“ i zapravo ručno pravljenje efekta je iskoristio da pređe s jedne pjesme na drugu“, dodao je Davor.

Mentor DJ Davor Venom sa svim je kandidatima jako zadovoljan jer bez obzira na različite glazbene ukuse smatra kako su svi kandidati uložili trud i dobro interpretirali naučeno. S obzirom da kandidati nisu imali jednako iskustvo, mentor Davor nije mogao izdvojiti najboljeg već je svima poručio: „Nadam se da ćete u daljem bavljenju DJ-ingom, miksanjem i stvaranjem doći što dalje“.

Partner na projektu je Telemach, koji podupire mlade koji žele razvijati svoj talent, uz vlastitu misiju da 5G uslugu učini dostupnom svima. Mobilni paketi s još više giga i Telemach 5G telefon po izuzetno pristupačnoj cijeni idealni su alati putem kojih svaki pojedinac svoje talente može podijeliti sa svijetom. Baš kao i kandidati, Telemach je odlučio da je vrijeme za pomicanje granica. Što to znači u radionici na kojoj su kandidati sudjelovali saznajte u priloženom videu, a što to znači u svijetu partnera Telemach otkrijte na linku.

Davor Venom, DJ Venom, klupski je DJ i turntablist s 25 godina karijere u natjecanjima i klupskom programu. Višestruki je prvak Hrvatske i dvostruki finalist DMC svjetskog prvenstva. Već 15 godina vodi DJ radionice na kojima se bavi podučavanjem i proučavanjem raznih tehnika za miksanje glazbe na gramofonskim pločama koje i sam proizvodi.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Telemach po najvišim profesionalnim standardima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene