lagano razočaranje

Treću sezonu Lupina vrijedi pogledati jedino zbog prirodno šarmantne pojave glavnoga glumca

Omar Sy, Lupin Omar Sy, Lupin Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Omar Sy, Lupin Galerija

Francuska misteriozna triler-serija sa svojim najtraženijim džentlmenskim lopovom, vratila se na Netflix s dugoočekivanom trećom sezonom.

Nova je sezona još jednom dokazala kako uspješnost serije leži isključivo u odličnom glavnom glumcu Omaru Syju, bez kojega bi serija bila gotovo negledljiva.

Dvojac George Kay i Francois Uzan kreirali su seriju čija je prva sezona izišla 8. siječnja 2021. godine. Prva me sezona apsolutno očarala, prvenstveno zato što dugo nisam gledala dobru francusku seriju, a onda i zbog svoje priče te odličnog glavnog glumca.

Druga sezona dobro je počela, ali su epizode postale repetitivne i pomalo dosadne. Čim je izišla treća sezona, jedva sam čekala vidjeti jesu li scenaristi i redatelji uspjeli vratiti onog "starog" uzbudljivog Lupina koji nas je držao na ivicama naših kauča. Moram priznati da me nova sezona apsolutno razočarala zbog manjka kreativnosti, razvodnjene priče i jednostavno dosadnog narativa.

Kay i Uzan imaju fantastičnu baznu priču ispred sebe i fenomenalnog Syja, ali se čini kako se u trećoj sezoni najviše oslanjaju na šarm i talent svoga glavnog aktera.

Prva epizoda, koja traje sat vremena, zaista je napravljena odlično. Naš antiheroj vraća se u punom sjaju i glavna je pljačka izvrsno izvedena. Sve što dolazi poslije razvodnjena je verzija prve epizode, gdje se zapleti ponavljaju, pa se čini kao da gledamo jednu te istu epizodu sedam puta. Evidentno je kako su Kay i Uzan u trećem nastavku koristili dosta flashbackova koji su nas dublje uvukli u svijet Assanea Diopa i Claire, ali je vidljivo i kako su te scene iz prošlosti iskorištene kako bi ispunile vrijeme trajanja epizode, a ne za rasplet ili možda sretan završetak Claire i Assanea. Moramo i spomenuti kako su u prvoj sezoni sporedni likovi uvedi interesantno te su imali svoj svijet i smisao, dok se u trećoj sezoni čini kako su sporedni likovi isforsirani, u sjeni glavnog glumca te naknadna misao scenarista i kreativnog tima.

Lupin je u novoj sezoni na momente zabavan, to jest onda kada gledamo Syja u novim avanturama, ali sve u svemu nezanimljiva, neuzbudljiva i posve dosadna sezona inače zanimljive priče.

Omar Sy već treću sezonu utjelovljuje lik Assanea Diopa, koji zapravo na velik način utjelovljuje i junaka iz knjige Lupina. Syjev prirodni šarm daje tom antijunaku dimenziju koju je teško ignorirati. On je glumac rođen za akcijske filmove, što je s ulogom Lupina itekako dokazao. Njegova glumačka igra čini se iznimno prirodnom, neusiljenom te je jedini lik u seriji koji po meni ima dosljednost u svojoj igri od prve epizode prve sezone do sedme epizode treće sezone. Ostali likovi u seriji zanimljivi su u nekim instancama, ali nisu dovoljno zaokruženi, a posebno nemaju taj x-faktor koji jednostavno isijava iz Syja.

Današnjem svijetu potreban je jedan antijunak poput Lupina u kojeg ćemo vjerovati, koji će se suočavati s pokvarenim sustavom umjesto nas i koji će našu svakodnevicu učiniti uzbudljivom. Lupin nam tu fantaziju omogućava u ovoj seriji, ali prava je šteta što je svaka sezona sve neuvjerljivija te zaista ne pruža interesantnost kakvu smo vidjeli u prvoj sezoni. Treću sezonu Lupina teško da ćete bingeati, ali ako ste se zaželjeli sjajnog Omara Syja, pogledajte ju barem zbog njegove prirodno šarmantne pojave.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene