''Antarktičko carstvo''

Što ako? Splitski autor ispleo je priču oko mogućnosti da Antarktika postane carstvo ruskih oligarha

Ante Krstulović \'\'Antarktičko carstvo\'\' (Foto: Anamaria Batur) Ante Krstulović \'\'Antarktičko carstvo\'\' (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur

Splitski pisac Ante Krstulović zamislio je ''što bi bilo kad bi bilo'' i o tome napisao roman. Što bi bilo kad bi Antarktika postala carstvo ruskih oligarha? Kad bi tehnologija razvijana u tajnosti u dubokom ledu zanemarenog kontinenta bila naprednija od bilo čega što je svijet do sada vidio? Povijest tako brzi razvoj ne poznaje bez prolivene krvi, pa tako ni u Krstulovićevom romanu ''Antarktičko carstvo''.

Nedavno je svjetlo dana ugledao roman Ante Krstulovoća ''Antarktičko carstvo''. Radnja s brojnim šokantnim zapletima isprepletena je na gotovo 500 stranica. 

Sudbina je htjela da braća Kriukov budu rođena na Antarktici. Njihova osebujna majka rodila je još osebujnije potomke. K tome su kao ruski oligarsi plivali u novcu, pa ga odlučili uložiti u stvaranje novog carstva. Na Antarktici.

Tko je majka blizanaca Ivana i Georgiya Kriukuova nije tajna. Ali identitet biološkog oca teže je otkriti. Čak se i zemlja njihovog rođenja službeno, ali lažno, dugo vodila kao Kuba. Sve dok jednog dana, nakon godina pripreme teritorija antarktičkog leda kojeg su svojatali, nisu otkrili svjetskoj javnosti od kud su i koje su im namjere.

No, namjere jednog brata nisu nužno istinski i namjere drugog, posebno stoga što su karakterima potpuno različiti. I dok se u romanu izmjenjuju njihovi međusobni sukobi, kroz radnju se isprepliće i jedna predvidiva ljubavna priča između Ivana i novinarke Le Mondea, Jeanne Befort, koja je pokušavala prodrijeti u obiteljsko klupko tajni.

Zahvaljujući tehnologiji koju su blizanci kupili nepresušnim bogatstvom i investicijama čak i čitavih država poput Rusije, Antarktika postaje pravo tehnološko čudo, pa i u vojnom smislu. Dok jedan brat želi pacifistički razvoj tehnologije, drugi se baca u kovanje krvavih osvajačkih planova. Tako, pomoću leda, resursa koji je ondje najviše na raspolaganju, s Antarktike se kreće u napad na najveću svjetsku silu - SAD. Kako će napad završiti i što će se sve dogoditi u međuvremenu na iznimno hladnom arktičkom ledu?

Čitatelji željni brojnih zapleta i intenzivnih radnji u dahu će pročitati gotovo 500 stranica prvijenca splitskog autora Ante Krstulovića koji je ovaj roman objavio u vlastitom izdanju kuće ''List po list''.

U tonu velikih maštanja, autor najavljuje objavu još intrigantnih tema. ''Sjedinjene Eričke Države'' prikazat će razvoj svjetske civilizacije koji je izmijenjen u odnosu na naš ponajviše zato jer je cijeli američki kontinent izbjegao sudbinu koja ga je zadesila nakon dolaska Kolumba. U najavi je i naslov ''Atomski Reich'', o uspjehu nacista u konstruiranju atomske bombe i posljedičnoj pobjedi u Drugom svjetskom ratu.

Ante Krstulović 'Antarktičko carstvo' (Foto: Anamaria Batur) Ante Krstulović 'Antarktičko carstvo' (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene