"Us" ("Mi")

Umirat ćete od straha, a ponekad i od smijeha! Otkačena horor-drama-komedija o kojoj će se još dugo pričati

Us/Mi (Foto: PR) Us/Mi (Foto: PR) PR 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Us/Mi (Foto: PR) Us/Mi (Foto: PR) Us/Mi (Foto: PR) +0 Us/Mi (Foto: PR) Galerija

Neobična kombinacija horora, crne komedije i psihološke drame, "Us" je opravdao očekivanja publike i kritike.

Iako je godinama najprepoznatljiviji bio kao komičar, Jordan Peele pravu je slavu doživio svojim redateljskim prvijencem „Get Out“ koji je bio jedno od najvećih box office iznenađenja 2017. godine.

Pogledaj i ovo Ekipa serije Mi djeca s kolodvora Zoo poznata ekipa Autobiografija narkomanke iz Berlina dobila svoju ekranizaciju, no nije sve onako kako smo čitali...

Publika i kritika jednoglasno su prihvatili ovu neobičnu kombinaciju drame, horora i komedije protkanu kritikom pitanja rase i lažnog liberalizma u SAD-u. Film je na iznenađenje mnogih zaradio nominacije za Oscara u kategorijama najboljeg filma, scenarija i režije, a svojim najnovijim filmom „Us“ („Mi“) Peele je dokazao kako definitivno nije "one hit wonder" redatelj.

„Spokoj jedne obitelji pretvara se u kaos kada ih grupa dvojnika počinje terorizirati“. Tako u slobodnom prijevodu glasi prijevod kratkog sadržaja filma na IMDB-u, a koji je sasvim dovoljan da biste stekli predodžbu o tome što vas očekuje.

Lupita Nyong'o i Winston Duke glume bračni par Wilson koji sa svoje dvoje djece (izvrsni Evan Jones i Shahadi Wright Joseph) ljetne praznike odluče provesti u obiteljskoj kući na plaži u naizgled idiličnom Santa Cruzu. Jedne noći u njihovom dvorištu iznenada se pojavljuje obitelj njihovih dvojnika koja ih počinje terorizirati. Wilsoni su tako primorani boriti se sami protiv sebe, da bi uz brojne akcijske scene u kombinaciji s pomalo parodiranim horor klišejima, napokon shvatili istinu o sebi samima.U tome im pomaže i odmaže savršeno malograđanski bračni bar iz susjedstva (urnebesni Elisabeth Moss i Tim Heidecker).

Ponekad strašan, a ponekad smiješan, „Us“ je uspio ponoviti neobičnu i čudnu formulu Peelovog prvijenca „Get Out“, ostavši pritom originalan i inovativan. Postići kombinaciju horora, drame i humora koja neće vrijeđati inteligenciju gledatelja nije lak posao, no Peele uspješno balansira svim elementima.

I u filmu „Us“ prisutna je kritika suvremenog američkog društva, no ona se ovaj put (iako su glavni protagonisti afroamerikanci) više od rase usredotočila na stalež.

„Us“ je publika dočekala s oduševljenjem o čemu svjedoči činjenica kako je samo tijekom prvog vikenda prikazivanja film u američkim kino dvoranama zaradio impresivnih 70 milijuna dolara.

Zabavan, drugačiji, čudan, prepun skrivenih značenja, referenci iz pop kulture i posveta klasicima žanra, „Us“ je film o kojem će se još dugo pričati.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Jessie J (Foto: Instagram) Jessie J i Channing Tatum (Foto: Profimedia) Channing Tatum i Jessie J (Foto: Profimedia) Jessie J (Foto: Instagram) +6 Jessie J (Foto: Instagram) Celebrity Dok joj novi dečko izjavljuje ljubav i diže je u nebesa, ona gola pozira s drugim muškarcem

 
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene