malo razočaranje

Ako niste fan ove franšize, možda je bolje da preskočite ovu seriju - nema šarm koji smo očekivali

Ahsoka, Rosario Dawson Ahsoka, Rosario Dawson Foto: Profimedia

Najnovija miniserija iz Star Wars franšize je Ahsoka. Iako nam i ova serija dolazi iz daleke galaksije, toliko je daleko da nema onaj prepoznatljivi šarm, toplinu, i odlično napisan scenarij kakav smo navikli od ove popularne franšize.

Seriju je napisao i kreirao Dave Filoni za Disney+, a glavnu heroinu Ahsoku Tano igra odlična Rosario Dawson. Iako sam bila uzbuđena da ću gledati seriju u kojoj su tri žene glavne uloge, te da će se kvaliteta scenarija, režije, te generalne kreativnosti, nastaviti kao što je to bilo sa Mandalorianom, Andorom, i sjajnim Boba Fettom, Ahsoka je razočarala na više nivoa.

Prije svega, ako niste pratili Star Wars franšizu, teško će vam biti za razumjeti tko je uopće Ahsoka. Prve dvije epizode koje su izašle ne otkrivaju nam ništa o glavnom liku, s toga je veoma moguće da ćete i vi biti zbunjeni dok pokušavate pratiti lik i radnju.

Ahsoka se prvi put pojavila u animiranoj seriji Ratovi klonova iz 2008. godine, te se zatim pojavila u četiri sezone Star Wars Rebelsa, a onda je debitirala i u drugoj sezoni Mandaloriana.

Dakle, Ahsoka nije lik koja je nastao sa ovom serijom, ali bi bilo fer gledateljima koji se prvi put susreću sa njezinim likom ipak malo bolje objasniti tko je ona. Režijski, Filoni u prve dvije epizode nije baš očarao Ahsokinim svijetom. U serijama poput Mandaloriana i Andora, radnja se odvija dosta brzo, te je čitav tempo serije dosta dinamičan.

U Ahsoki radnja se odvija toliko usporeno u nekim scenama da sam se par puta pitala da li se neka greška dogodila u snimanju ili montaži, pa nisu imali bolju verziju za pokazati. Neopravdano spora radnja gdje naprimjer gledamo glavnu junakinju kako traži mapu bez da ta dugotrajnost ima ikakav smisao poslije, te generalno usporen tempo na kakav nismo navikli kada gledamo ovu franšizu, čine za sada ovu seriju poprilično beživotnom. Scenografija je kao i uvijek savršena, kostimi su sjajni, gledamo i pregršt raznolikih čudnovatih likova, ali u ovim početnim ključnim epizodama osim toga nismo dobili kvalitetu kakvu smo opravdano očekivali kao gledatelji.

Za sve obožavatelje Star Warsa, a znam da ih ima zaista mnogo, možda nikada neće biti previše ovakvih serija, ali sa slučajem Ahsoke čini se kako se kvantiteta stavlja umjesto kvalitete. U dobu kada imamo širok izbor streaming platformi i na desetine novog sadržaja tjedno, ovakav pristup nije dugoročno isplativ, niti zanimljiv za gledatelje. Obzirom na količinu iznimno kvalitetnog sadržaja svakodnevno, publici više nije zanimljivo da gledaju još jednu dosadnu seriju, pa čak i ako ona dolazi iz Star Wars svijeta.

Obzirom da su izašle tek dvije epizode, teško je detaljno ući u ocjenjivanje glumačke igre. Rosario Dawson utjelovljuje lik Ahsoke Tano, bivše šegrtice Anakina Skywalkera. Iako smo uvijek navikli da gledamo Dawson u odličnim ulogama, poput onih u Death Proofu ili Sin Cityu, u Ahsoki se čini kao da se nije najbolje snašla.

Dawson dosljedno za sada igra lik Ahsoke, ali definitivno možemo reći da ovo nije njezina najbolja glumačka igra, kao ni uloga. Druge dvije heroine su Natasha Liu Bordizzo koja igra ulogu mlade i buntovne Sabine Wren, te Mary Elizabeth Winstead koja utjelovljuje Herau Syndullau. Kemija između tri glavne glumice nije prirodna, čini se isforsirana, a komični trenutci kao da su zalutali iz nekog drugog scenarija.

Ahsoka je mini serija koju ćete zasigurno pogledati ako ste veliki fan Star Wars franšize, ali vas moramo upozoriti da nećete doživjeti isto iskustvo kao naprimjer sa Mandalorianom.

Serija je spora, za sada dosta konfuzna, te se čini kako je scenarij pisao netko tko nije nikada gledao ništa vezano uz mega popularnu franšizu . Likovi su interesantni, radnja je do sada jasna, ali Ahsoka nema srce i šarm koji očekujemo. Ako niste fan ove franšize, možda je bolje da preskočite ovu seriju.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene