Još malo!

Kazalište Ulysses predstavilo premijernu predstavu ''Tko se boji Virginije Woolf?''

(Foto:PR) (Foto:PR) Foto: PR

Na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu Ulysses će predstavu ”Tko se boji Virginije Woolf'' izvesti sedam puta i ona je dio izuzetno bogate sezone koja će trajati sve do kraja kolovoza.

Premijera predstave ”Tko se boji Virginije Woolf'' centralni je događaj 19. sezone Kazališta Ulysses, a na konferenciji za medije održanoj na Velikom Brijunu 19. srpnja Lenka Udovički koja režira predstavu najavila je premijeru za 29. srpnja.

Pogledaj i ovo showbuzz Kralj Lear Zvijezda opet u Hrvatskoj: S prijateljem Šerbedžijom na Brijunima

Na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu Ulysses će izvesti ovu predstavu sedam puta i ona je dio izuzetno bogate sezone koja će trajati sve do kraja kolovoza.

”Bilo je pravo uživanje raditi s glumcima, jer svatko je donio nešto svoje u ovu predstavu”, rekla je Lenka Udovički. U predstavi nastupaju Rade Šerbedžija, Katarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Ljubomir Bulajić, Martin Grđan, Romina Tonković i Nika Ivančić, a dramaturg je Željka Udovičić Pleština. Kostimografiju potpisuje Bjanka Adžić Ursulov, scenografiju Stefano Katunar, glazbu Nigel Osborne i Davor Rocco, koreograf je Matija Ferlin, a oblikovatelj svjetla Andrej Hajdinjak.

Veliko zadovoljstvo što igra u predstavi iskazao je Rade Šerbedžija, kojeg će gledatelji moći ovo ljeto na Brijunima vidjeti u tri naslovne uloge. ”To je drama duboka i ozbiljna, ali ima i elemente koji će zabaviti publiku”, rekao je Šerbedžija, dok je cijela ekipa koja sudjeluje u ovom zahtjevnom projektu iskazala zadovoljstvo atmosferom i pripremama uoči brijunske premijere.

Na konferenciji za medije govorio je i ravnatelj Kazališta Ulysses Duško Ljuština, naglasivši dobru suradnju sa Nacionalnim parkom Brijuni, Istarskom županijom i gradovima Umagom i Pulom. ”Otvorili smo i novu stranicu u suradnji s Ministarstvom kulture i budućnost ovog kazališta nije upitna”.

”Ulysses više nije mala priča s Brijuna, već je to kazališni događaj važan i u svijetu. Ostvarili smo partnerske odnose sa Ulyssesom i zadovoljstvio nam je što posjetitelji koji dolaze na predstave mogu uživati u vrhunskim glumcima i ozbiljnim predstavama”, naglasio je Marno Milotić, ravnatelj NP Brijuni.

Podrušku Ulyssesu dali su i Istarska županija, te gradovi Pula i Umag, čiji će stanovnici imati ovo ljeto popust kod kupnje ulaznica. Vladimir Torbica, pročelnik upravnog odjela za kulturu Istarske županije kazao je da bi bilo idealno da Ulysses bude prisutan u Istri cijele godine. Na konferenciji za medije govorili su i Jasmina Nina Kamber, pročelnica upravnog odjela za kulturu grada Pule, Slaviša Šmalc, pročelnik upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti grada Umaga, Sanja Cinkopaj Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule, Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga i Iva Jakac Brajković iz Ustanove Festum.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene