Zašto dolazi do nesreća

Za Bermudski trokut svi znamo. No koje su još 4 opasne vode?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Peti je dan potrage za avionom Vittoria Missonija kojem je nestao svaki trag dok je s otočja Los Roques putovao prema Caracasu. Obitelj i dalje ne gubi nadu te poručuje kako neće odustati od potrage.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Nesreća u obitelji Missoni 'Nadam se da mi je brat živ'

Put Venezuele navodno je krenuo i talijanski stručni tim koji je spašavao putnike s Costa Concordije. Talijanski ambasador u Venezueli i Vittorijev brat Luca nadziru svaki korak potrage.

Podsjetimo, područje nestanka Missonijeva aviona naziva se i novim bermudskim trokutom jer je u posljednjih 20 godina tamo nestalo 15 aviona.

Neki tvrde kako nestanke poput ovih uzrokuje isparavanje metana iz morskog dna. Drugi za sve smatraju krivima vanzemaljce koji žive ispod površine mora baš na tom području dok treći čak spominju pripadnike izgubljene civilizacije Atlantide.

No, oni manje praznovjerni tvrde kako imaju racionalno rješenje. Tvrde kako u Bermudskom trokutu nema više nestanaka nego u ostalim dijelovima otvorenog mora. Ovo područje proizvodi i nepredvidljive tropske oluje, a Golfska struja je ovdje posebno brza i turbulentna.

Zanimljivo je i kako ova dva trokuta nisu jedina opasna vodena područja. Ostale tajanstvene vode povezane s propašću brodova i zrakoplova su tzv. Michiganski trokut u jezeru Michigan te Sargaško more usred Atlantskog oceana. Na zlom glasu je i Vražje more, smješteno uz istočne obale Japana, koje se naziva i Pacifički Bermudski trokut.

Michiganski trokut je područje za koje se tvrdilo da nastanjavaju duhovi te da ima slične karakteristike kao Bermudski trokut. Obilježili su ga nestanci brodova pa čak i viđanje NLO-a.

Smješteno usred Atlanskog oceana, bez ikakvog doticaja s kopnom, Sargaško more jedinstveno je u svijetu. Oblikovano zbog specifičnog protoka Golfske struje, ovo more je zapravo zatvoren eliptičan vrtlog koji se kreće u smjeru kazaljke na satu, zbog čega je more odvojeno od okolnog oceana. Kružne struje Sargaškog mora, kao i slab vjetar u tom području oceana, zadavale su velike probleme pomorcima u prošlosti. Vrtložne struje mora zarobile bi jedrenjake i po nekoliko mjeseci ukoliko ne bi bilo dovoljno vjetra da se brod izvuče iz jakih struja mora. Upravo je zbog toga dolazilo do uznemiravajućih priča pa je i ovo područje došlo na loš glas.

Japanski pomorci stoljećima su stradavali u vodama Vražjeg mora. Zabilježeni su nestanci japanskih borbenih zrakoplova u potpuno normalnim uvjetima kao i više od dvadesetak američkih podmornica tijekom Drugog svjetskog rata.

Avion je velikom brzinom letio prema površini mora

Avion Vittoria Missonija nije mogao nestati na jedan ovakav način, i bez i jednog traga, slažu se članovi obitelji Missoni te dodaju kako su zrakoplovi poput njihovog spremni za slijetanje na površinu mora u hitnim slučajevima.

Stručnjaci potrage pak tvrde da je nevrijeme moglo biti uzrok nestanka aviona. Pojavila se i izjava jednog ribara koji je za talijansku televiziju rekao kako je vidio neki avion kako velikom brzinom leti prema površini mora.

>> Nasljednik carstva Missoni nestao u 'novom' Bermudskom trokutu

U potragu za nasljednikom modnog imperija Missoni uključena je vojna avio flota, brodovi i podmornice, 400 spasilaca te brojni volonteri. Posljednje informacije kažu kako iz Italije stiže i tim stručnjaka zajedno s ključnom osobom koja je bila zadužena za spašavanje putnika s Costa Concordije.

Zrakoplovu se u petak izgubio svaki trag dok je iz arhipelaga Los Roques Missonija, njegovu suprugu, još jedan par te dva člana posade prevozio put grada Caracasa.

'Kad se maleni avioni sruše u more, gotovo su nevidjljivi jer su potpuno uništeni. I vrlo je teško čak i s svim ovim resursima kojima raspolažemo, razaznati dijelove', izjavio je Paolo Serti, talijanski ambasador u Venezueli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene