Manje glamurozno

Glamurozne naslovnice vs. realnost: Kako holivudske dame doista izgledaju kada ih ne uređuju profesionalci?

Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Profimedia 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) +0 Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Galerija

Kada su u pitanju naslovnice poznatih časopisa, na fotošopu se jednostavno ne štedi.

Živimo u društvu u kojem baš svi uređuju fotografije na društvenim mrežama.

Pogledaj i ovo Rita Ora - 4 Wow! S brutalnih trbušnih mišića poznate Kosovljanke teško je skrenuti pogled, zasjenila je čak i zgodne prijateljice u kupaćima na zajedničkoj fotografiji!

Malo svjetla, malo filtera pa još malo boje... Tko kaže da to ne radi, laže, jer baš svi žele izgledati najbolje što mogu. No kada je u pitanju Hollywood, na fotošopu se jednostavno ne štedi.

Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Naravno da će neki časopis dodatno uljepšati naslovnicu, jer ljudi pate na lijepo, htjeli to priznati ili ne. Međutim, problem nastaje kada se nekim damama, ali i muškarcima, u toj igri izgled mijenja do neprepoznatljivosti, iako vjerojatno nikome nije jasno zašto se to radi.

Heroine današnjeg teksta nisu žrtve katastrofalnih grešaka u fotošopu, kada se netko jednostavno previše zaigra, ali su itekako uljepšane na naslovnicama koje su krasile.

Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Problem je isključivo u tome što se takvim naslovnicama ženama diljem svijeta šalje potpuno iskrivljena slika realnosti koja je potpuno drugačija od onoga što se plasira u javnost. I dok se razni pokreti i kampanje trude da žene prihvate i svoje "nedostatke" jednako kao i svoje prednosti, presavršene naslovnice često ih koče na tom putu samopoštovanja.

Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Srećom, uvijek postoji druga strana priče, odnosno fotografije koje pokazuju i onu manje glamuroznu stranu, u ovom slučaju naslovnica na kojima su njihove zvijezde snimljenje u ležernijim i realnijim izdanjima te se s njima tako mogu poistovjetiti i "obične smrtnice".

Uvjerite se sami.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene