Hrvat zvijezda mode

'Od djetinjstva se vidim u showbiznisu, zato sam otišao u New York'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Mario je trenutačno traženi model na svjetskim modnim pistama, a nada se kako je ovo što sad proživljava samo početak na putu prema velikom uspjehu.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Kao 'Zgodna žena' 'Da nije tako dlakava, pokazala bih ti'

Mario Škarić je ime koje ćete zasigurno u svijetu mode sve češće čuti. On je 23-godišnji dečko s Raba koji se ostavio studija prava kako bi otišao loviti svoj veliki san. Prije tri godine ušao je u zagrebačku agenciju Midikken i tad su se njegovi snovi počeli ostvarivati. Danas nosi modne revije na velikim modnim događanjima i za velika modna imena.

>> Dečko s Raba osmijehom osvaja svijet!

Tako je nosio i revije za Armanija na posljednjem Fashion Weeku u Milanu, a ni onaj Fashion Week u New Yorku nije mu stran. Iako živi u New Yorku od 2011. godine, trenutačno se nalazi u Milanu gdje ide na castinge za neke nove projekte. Mario je izdvojio nešto vremena kako bi za Dnevnik.hr odgovorio na neka pitanja.

'Od djetinjstva sam sam se vidio u showbiznisu'

Zanimalo nas je kako se student prava uopće našao u modnim vodama, a Mario nam je ispričao: 'Od djetinjstva sam se vidio u showbiznisu, glumi točnije, tako da sam uvijek tražio način da se ubacim u taj svijet i krenem u ostvarivanje snova. Modeling je došao kao put ka konačnom cilju, kad sam poslušao savjete mnogih poznanika i odlučio se okušati u tome.'


Mario o ljubavi: 'Sve to čini održavanje veze teškim, ako ne i nemogućim'

'U kolovozu 2011. sam preselio u New York, da poduzmem sljedeći korak u ovoj karijeri, i više se približim glumačkoj karijeri. Onda sam odlučio pauzirati sa fakultetom, vidjeti kamo će me ovo odvesti, i sad se definitivno vidim u showbiznisu do daljnjega', kaže Mario objašnjavajući kako mu to nije bilo teško učiniti.

Kao i svakom modelu, život mu se sastoji od brojnih putovanja, pa smo ga upitali kako se nosi s tim i kako mu se sviđa taj način života te ima li vremena za djevojke, veze i ljubav :'Život modela koji puno putuje je i uzbudljiv i naporan. Bilo je dana kada bih imao tri posla tri dana zaredom, sve u različitim gradovima, a nerijetko i zemljama. Radni dan se nerijetko produži na deset do dvanaest sati, a nakon svega, samo se želim maknuti od svih i opustiti. Sve to čini održavanje veze teškim, ako ne i nemogućim'.

Na pitanje ima li tremu dok hoda po pisti i je li često nervozan, maneken objašnjava: 'Hodanje po pisti je pukih deset posto modelinga, i jedna od najtežih stvari za dobiti, jer je konkurencija tijekom Fashion Weeka ogromna. Tako da u početku, sve je bilo malo emotivno, i trema je pratila kada bih i dobio neku reviju. Ali sada, tri godine kasnije, nema previse razloga za nervozu. To je samo posao'.

'New York je definitivno grad gdje bi onda htio biti stalno baziran'

Mario se nada kako se njegova karijera s godinama neće gasiti već će postajati snažnija. Dodaje kako mnogi u njemu vide potencijal i to ga motivira da nastavi dalje. 'Svakodnevno čujem od agenata, dizajnera, stilista, klijenata, da sam ja tip modela koji će raditi više i više kako ulazim u kasne dvadesete, i produžiti karijeru kroz tridesete, nešto kao Gabriel Aubry ili Ben Hill, tako da za pet godina se nadam da će ova karijera biti na vrhuncu, sa konstantnim klijentima koji nastavljaju bukirati iz sezone u sezonu, što će ostaviti više vremena za posvetit se glumi. New York je definitivno grad gdje bi onda htio biti stalno baziran', kaže Mario.

'Mama, tata, baka, dobro mi je, ne brinite, nisam gladan!'

Kako je vrlo mlad otišao u New York i počeo se baviti ovim poslom priznaje kako su mnogi bili zabrinuti. 'Obitelj je bila zabrinuta kad sam se počeo baviti ovim poslom. Shvaćam ih, ovo je užasno nesigurna karijera. Ali koja nije danas? Kome diploma danas išta garantira? Tako da želim reći da ako možete izgraditi život radeći ono što volite, nemojte dopustiti da vas netko uvjeri da je to manje vrijedno samo zato jer ne zahtjeva diplomu', rekao je Mario. Na kraju je kroz šalu svojoj obitelji poručio: 'Mama, tata, baka, dobro mi je, ne brinite, nisam gladan!'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene