GUSTAV KLIMT

Najiščekivanija izložba stigla u Zagreb

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sve je spremno za najznačajniju izložbe ove godine u Galeriji Klovićevi dvori.

U galeriji Klovićevi dvori sve je spremno za jednu od najiščekivanijih izložbi ove godine.

Pogledaj i ovo showbuzz Sjajan provod Depeche Mode zapalili Zagreb: Pogledajte video!

Stigla su djela čak nekoliko autora jer izložba zapravo prikazuje djela nastala u dva grada - Zagrebu i Beču. Zasigurno najzvučnije ime je ono austrijskog slikara Gustava Klimta.  U galeriji su postavljena brojna Klimtova djela. Glava žene na crvenoj podlozi i Sestre,  slika 'Varljive svjetlosti' samo su neka od njih'', kazala je koautorica i kustosica izložbe Petra Vugrinec za Dnevnik  Nove TV.

No, ipak nećemo moći vidjeti Klimtovo daleko najpoznatije djelo ''Poljubac'', budući da se te slike vrlo rijetko posuđuju. ''Poljubac ostaje u Belevderu poput Mona Lise u Louvreu. Mislim da ga se Bečani neće tako lako odreći.'', kazala je Petra Vugrinec.

Bit će tu i djela naših poznatih autora poput Bukovca i Meštrovića.  Vrijednost  umjetnina koje su izložene u galeriji je jako velika. ''Osim što ej riječ o umjetičkoj vrijednosti, možemo reći da je riječ o silnim nulama i milijunima'', otkrila je Petra Vugrinec.

U svakom slučaju to je izložba za koju bi se svakako trebalo naći vremena i posjetiti. Službeno se otvara sutra u 19 sati i bit će otvorena sve do sedmoga svibnja.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene