spreman osvojiti svijet

Mladi glazbenik Zlatko Josip Grgić primio još važnu jednu pohvalu i to ne od bilo koga!

Zlatko Josip Grgić Zlatko Josip Grgić PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Zlatko Josip Grgić +0 Zlatko Josip Grgić Galerija

Uz gitaru je vezan cijeli svoj život, od najranijeg djetinjstva te zato ni ne čudi kako je Zlatko Josip Grgić itekako spreman na sve što mu se događa posljednjih nekoliko godina.

Svojim neospornim talentom, trudom, profesionalnim pristupom Zlatko Josip Grgić je itekako zaslužio biti dio popisa koji čine velikani iz svijeta klasične gitare. I to kao najmlađi na tom popisu, spreman za osvojiti svijet.

Pogledaj i ovo Zlatko Josip Grgić (Foto: PR) Prvi u svijetu Zlatko Josip Grgić priprema veliki koncert u Beču, a kolege iz svijeta ne prestaju s pohvalama

Svojim koncertima već je nekoliko puta oduševio cijelu Europu, pozive za gostovanja je primio iz Amerike, suradnje su dogovorene s Japanom i Kinom, a trenutno vrlo predano radi u studiju gdje snima album španjolske glazbe s djelima I. Albenzia, J. Rodrigueza, J. Malatsa te djelima južnoameričkih kompozitora kao što su A.Piazzole, J. Gutierreza, D. Reisa.

Neke od snimljenih skladbi su već završene, a ekskluzivno su ih poslušali neki od najutjecajnijih ljudi i glazbenika iz svijeta klasične glazbe.

Jedan od njih je i Carles Trepat, gitarist klasične glazbe iz Španjolske. Dobitnik je nekoliko međunarodnih nagrada, uključujući "Premio Tárrega" u "Certamen Internacional Francisco Tárrega de Benicàssim", te također nagrađen i Počasnom nagradom José Tomás u Petreru. Neki od njegovih učitelja bili su José Tomás, Alberto Ponce, Eduardo Sainz de la Maza i Rafael Andia. Trepat je bio docent Joséa Tomása i obično svira s povijesnim gitarama koje su izradili luteri poput Antonia Torresa, Joseph Pagés, Santos Hernández, Hermanos Conde ili moderne gitare koje su izradili José Luis Romanillos i Daniel Bernaert. Neki od njegovih najnovijih nastupa održani su s pravim crijevima i svilenim žicama na njegovoj gitari Antonio Torres iz 1892. godine.

Sve to naravno napominjemo, kako bi pobliže objasnili veličinu čovjeka koji za našeg Zlatka ima samo riječi hvale i koji mu je velika podrška u njegovoj karijeri.

Nakon što je čuo Zlatkovu izvedbu Inolvidable (Nezaboravna) od Julio Gutierrza, rekao je sljedeće:
"Zvuk koji Zlatko proizvodi u svom sviranju je toliko dragocjen, dubok i profinjen. Wow kako zvuči ova gitara za vrijeme njegova sviranja. I način njegova sviranja je nestvarno dobar. Unio je svoj način i svoju izvedbu, koja je već sada prepoznatljiva. Čestitam Zlatko", rekao je Carles Trepat.

I nije samo Carles Trepat pun pohvala i podrške za Zlatka Josipa Grgića.

David Collett predsjednik Guitar salona u Los Angelesu, Mattew Ng jedan od suvlasnika Altamira guitars Hong Konga, Gabriele Lodi talijanski graditelj i restaurator instrumenata za muzej violina i gitara u Cremoni, kaže da je Zlatko jedan od najboljih gitarista na svijetu koji sviraju na historijskim instrumentima.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Severina - 3 Celebrity Severina objavila fotku s egzotične lokacije, u zanimljivom badiću pokazala je utegnuto tijelo i guzu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene