mladi glazbenik

Začudna poetičnost novog imena domaće scene: Zimizelen objavio debitantski singl "Fantastično"

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Iza pseudonima Zimizelen skriva se mladi zagrebački glazbenik Vinko Ergotić koji je svoje prve korake na alternativnoj sceni napravio unutar blues rock i indie bendova Heroina i Nellcote.

Nova pojava domaće glazbene scene Zimizelen predstavlja se debitantskim singlom „Fantastično“. Zimski, sanjivi ugođaj i bajkovita lirika usađena u nijansiran i suvremen aranžman označuju intrigantan start autora čija priča tek počinje.

Pogledaj i ovo Ana Rucner - 5 ljubavna balada Ana Rucner kao poklon za Valentinovo i svoj rođendan predstavlja novu pjesmu "Strah od ljubavi"

Iza pseudonima Zimizelen skriva se mladi zagrebački glazbenik Vinko Ergotić koji je svoje prve korake na alternativnoj sceni napravio unutar blues rock i indie bendova Heroina i Nellcote. Novim projektom radi odmak od dosadašnjeg izražavanja na engleskom te se potpuno posvećuje djelovanju na materinjem jeziku. U glazbenim krugovima već dočekan kao pozitivno iznenađenje, pjesmom „Fantastično“ suvereno gazi poljem psihodeličnog noir folka i slušatelja odvodi u svoj zamišljeni svijet:

„Zimizelen postaje aktivan u hladnim i mračnim razdobljima. Tada svoje priče šalje u svijet u nadi da će postati vječne. Zelen je koliko i naivan, ali to radi jer mu je potrebno, tako ventilira ludilo i slama tugu. Od zime do zime. Ili možda nikad više. Ove zime života pripremio je toliko pjesama da se čini kao da će se pjevati i svirati još dugo nakon što napokon stigne proljeće. 'Fantastično' je pjesma o otkrivenju nečeg donedavno nedokučivog i nezamislivog, u momentu kad je sve u tebi i oko tebe otišlo u crveno i zamračilo se. Pjesma o slatko-gorkoj spoznaji.“ – opisuje Zimizelen.

Glazbu i tekst singla potpisuje Vinko Ergotić. Za miks i master zaslužan je Leonard Klaić (Dostava Zvuka studio) koji je sudjelovao na pjesmi i u ulozi bubnjara i koproducenta. Singl „Fantastično“ izdan je za etiketu Dostava Zvuka i dostupan je na Youtube kanalu diskografa, Bandcamp stranici izvođača te na svim streaming servisima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene