tulum za ročkas!

Šljokičasti koncert za prvi solo album i 20 godina karijere: "Treba iza sebe ostaviti dobru energiju, jer smo na ovoj planeti tako kratko"

Ida Prester Ida Prester Vanesa Pandzic/Cropix 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Ida Prester Ida Prester Ida Prester Ida Prester Ida Prester Ida Prester i Ivan Peševski Ida Prester Ida Prester - 3 Ida Prester - 1 Ida Prester i suprug +1 Ida Prester - 2 Galerija

Ida Prester s bendom Lollobrigida u petak, 22. ožujka 2024. godine priprema trostruki slavljenički tulum povodom 20 godina karijere, promocije prvog solo albuma i svog 45. rođendana!

Ida Prester objavila je svoj dugoiščekivani prvi samostalni album ''Sad'', a prati ga i poseban spot za novi singl ''Malo vremena''. Ida s bendom Lollobrigida, zagrebačkom publikom te brojnim gostima iznenađenja u Tvornici kulture u petak, 22. ožujka 2024. godine priprema trostruki slavljenički tulum povodom 20 godina karijere, promocije prvog solo albuma i svog 45. rođendana!

Jedinstvena, beskompromisna i karizmatična Ida svojom će beskrajnom pozitivom, britkim i angažiranim tekstovima na zagrebačkom koncertu pripremiti pravi ludi šljokičasti party. Ida je za Showbuzz.hr najavila koncert.

"Cijeli bend treperi uoči koncerta. Imali smo tri probe u dva dana i dok kod osjećamo adrenlin i dok god se ježimo i uzbuđeni smo zbog primjerice izrade kostima, ovo ima smisla.

Cijeli Lollobrigida bend bit će tamo, ekipa koja zajedno svira već 12 godina - moja Petrica, Džoni, Petar, Dragan i Sergio, a pridružit će nam se i neki stariji članovi, kao i gosti iznenađenja. Svirat ćemo sve pjesme s mog solo albuma - pjesmu ''70'', ''Dodir'', ''Kvar'', ali i starije pjesme koje su nam obilježile zadnjih 20 godina Lollobrigide – ''Volim te'', ''Sutra'', ''Bivša cura'' i druge. Koncert režira Filip Renić (Jovanka Broztitutka), poznat po suradnji s Letom 3 i brojnim drugim izvođačima. 

Gradimo stage, želimo napraviti spektakl i pravu feštu. Ovo nije samo koncert, već smo sve objedinili i ja ne mogu zamisliti bolji provod od ovoga što pripremamo".

Ida nam je rekla kako još uvijek osjeća isti entuzijazam prema glazbi i ovom poslu, kao i kad je krenula prije 20 godina. No, sve to iziskuje puno truda.

"Zadnjih mjesec dana isključivo sam posvećena koncertima u Zagrebu i Beogradu. To je toliko posla. Ali zaboraviš svu tu muku kad dođeš na pozornicu i vidiš sve te ljude kako pjevaju s tobom.

Posebno mi je drago kad u publici vidim curke koje znam s prvih svojih koncerata. Sad već one na koncerte dovode svoju djecu i to je svojevrsna smjena generacije. Svi smo tako kratko na ovoj planetici, pa onda barem da ostaviš iza sebe dobar feeling i dobru energiju", istaknula je. 

Ida Prester Ida Prester Foto: Josip Moler/Cropix

Ida Prester već 20 godina djeluje na glazbenoj sceni, a album ''Sad'' njezino je prvo samostalno izdanje na kojemu je radila posljednje četiri godine. Na prvijencu su okupljeni dosad već objavljeni singlovi, a na njemu se nalazi i nova pjesma ''Malo vremena''.

Nekoliko je singlova na albumu nastalo u kreativnoj suradnji s mladim inspirativnim glazbenicima – tu je suradnja s pocket palmom na pjesmama ''Sutra'' i ''Minuta'' te s beogradskim Fantomom na pjesmi ''Budalo'', dok je pjesma ''Ljetna ljubav'' snimljena u kolaboraciji s DJ-em Last95.

Ida Prester Ida Prester Foto: Vanesa Pandzic/Cropix

Album ''Sad'' nastajao je u posljednje četiri godine. Velik dio materijala snimila sam za vrijeme korone i izolacije u svojoj spavaćoj sobi. To je bilo izrazito teško razdoblje i privatno i poslovno, brak nam je bio u velikoj krizi.

Pisanje pjesama bilo mi je spasonosna terapija. ''Kvar'', ''Dodir'', ''Sad'', ''Ljetna ljubav'', ''70'', kampanja protiv nasilja ''Štit'' i druge pjesme predstavljaju moj mali audio dnevnik zadnjih nekoliko godina, u njima je puno meni važnih poruka.

Pjesme na solo albumu razlikuju se od Lollobrigide, sporije su i aranžmanski slojevitije. Ipak, neobični tekstovi i autobiografske teme i dalje su tu, ništa se ključno nije promijenilo u zadnjih 20 godina, ostala sam uvijek ista.

Pjesme su nastale u suradnji s brojnim producentima, najviše s pocket palmom iz Zagreba i Sergiom Loungem iz Beograda, rekla je Ida uz osmijeh. Svaka od pjesama s albuma ima svoj spot i već je dobro poznata Idinoj publici, a album ''Sad'' nalazi se na svim streaming servisima.

Ida Prester Ida Prester Foto: Ida Prester/PR

Zajedno s albumom objavljen je i spot za novu pjesmu ''Malo vremena'' za koju su glazbu i aranžman radili Ida Prester i Matej Končan, a tekst je napisala Ida: Pjesmu ''Malo vremena'' napisali smo moj slovenski klavijaturist Kleemar i ja prije 12 godina.

Zanimljivo je kako su motivi koji se spominju u pjesmi i danas aktualni: potresi Japana, vulkani Sjevera, a „malo vremena za nas“ - itekako prigodna poruka u ovom trenutku razvoja čovječanstva. Ovog smo proljeća pjesmu dotjerali i obogatili spotom čiju režiju potpisuje mlada autorica Emilija Stanišić.

Emiliji je ovo ispitni rad na Fakultetu dramske umetnosti u Beogradu. Uvijek treba podržati mlade talente, nadamo se da će joj ''Malo vremena'' donijeti sreću, poručila je zadovoljno Ida.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene