Virtuoz na violini

Violinist David Garrett: 'Vraćam se u Hrvatsku nakon 16 godina i to me jako veseli'

David Garrett (Foto: PR) David Garrett (Foto: PR) PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju David Garrett (Foto: PR) +0 David Garrett (Foto: PR) Galerija

David Garrett u Hrvatskoj je prvi put nastupio 2002. godine kao gost Julianu Rachlinu na festivalu ''Julian Rachlin i prijatelji“. Dubrovnik mu je, kaže, ostao u najljepšem sjećanju.

David Garrett je jedan od najuspješnijih pop i crossover violinista suvremenog doba. Prvu violinu dobio je s četiri godine, a već s 13 postao je najmlađi solist koji je potpisao ekskluzivni ugovor s prestižnom diskografskom kućom Deutsche Grammophonom. Njegovo obrazovanje do odlaska na koledž u potpunosti je bilo zasnovano na klasičnoj glazbi. Velika ljubav prema pop, rock, jazz i lounge glazbi kasnije je rezultirala kombiniranjem klasične glazbe s drugim glazbenim žanrovima.

Pogledaj i ovo Bad Daughter 26. ožujka Koncert Bad Daughter u Zagrebu imat će "zločesti potpis": "Bit će to zaokruženi doživljaj"

Ovaj talentirani violinist čiji nastupi izgledaju kao rock spektakli jedva čeka koncert 13. listopada u zagrebačkoj Areni, a rasprodane dvorane u Europi dokaz su da ga s pravom nazivaju ''čarobnjakom na violini''. U Hrvatskoj je već nastupio 2002. godine kao gost Julianu Rachlinu u Dubrovniku.

David Garrett (Foto: PR) David Garrett (Foto: PR) Foto: PR

“Dubrovnik je prekrasan grad i ostao mi je u lijepom sjećanju. Sretan sam što ću ponovno nastupiti u Hrvatskoj i veseli me povratak u vašu prekrasnu zemlju.“, kaže Garrett.

U četvrt stoljeća karijere održao je više od 1500 koncerata. Dva puta je uspio postaviti svjetski rekord u brzini sviranja violine - 2008. i 2010. godine u emisiji Guiness World Records za 66,56, odnosno 65.26 sekundi bez greške je odsvirao “Bumbarov let” Nikolaja Rimskog-Korsakova. Također je i slavljeni kompozitor jer za album povodom aktualne turneje ''Explosive live'' skladao je 11 kompozicija.

“Iznimno nam je drago što ćemo Davida dovesti u Hrvatsku te ne sumnjamo da će domaća publika prepoznati čaroliju različitih glazbenih žanrova u izvedbi jednog impresivnog umjetnika.“, ističe direktor Star produkcije Alen Ključe.

Ulaznice za koncert u Areni Zagreb 13. listopada 2018., mogu se kupiti u sustavu Eventim i na svim prodajnim mjestima Eventima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene